Livet med en brandman

För att fortsätta på det jag tidigare pratade om så kan jag ju berätta att det är ganska stor skillnad på att vara 3-barnsmamma när Denis är jourfri och när han har jour.
Han är brandman på deltid och har jour dygnet runt var 3:e vecka. Det är just jourveckan som kan bli lite tuff ibland. Behöver vi handla eller om jag vill göra någonting och inte bara sitta hemma hela veckan så måste alla barnen med. Jag kan inte ens gå på en promenad på kvällen för mig själv den veckan.
Om vi blir bortbjudna på kalas etc så måste vi alltid kolla almanackan om den dagen är jourfri eller inte. Ibland får vi tacka nej och ibland så kör jag själv med barnen om det faller in just den veckan. Hans brandmanstjänst påverkar därför hela vår familj och även omgivningen. När det gäller själva jouren så är det jag som gör det stora jobbet.
 
Men trots allt så är det värt det. Räddningstjänsten behövs och det är inte alla som klarar av det jobbet. Samtidigt som jag ibland kan vara väldigt trött på det så är jag oftast riktigt stolt över honom och tänker på att han gör ett otroligt stort och heroiskt jobb. Det krävs stor mental styrka för att klara av att vara först på plats efter en trafikolycka och rejäl uthållighet och stark vilja för att i måååånga timmar jobba för att släcka ett övertänt hus. Inte nog med det så kan han efter ett larm på natten sedan gå till sitt heltidsjobb dagen efter även om han inte ens hunnit sova emellan.
Älskar dig <3
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Betina

Jag håller med, min brorsa är en superhjälte! :)

2013-01-10 @ 16:58:45
Postat av: Denis

Tack älskling. Du berörde mig med detta inlägget. Du är en stark kvinna som orkar med mycket och för mig är du en hjälte.

2013-01-11 @ 12:16:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback