Härliga onsdag

Nu börjar vi äntligen bli helt friska från influensan här hemma. Colin klagar fortfarande på att han har ont i halsen emellanåt men det är nog oftast när han blir torr i halsen för det kan även jag känna ibland fortfarande. Febern är iallafall helt borta och även hostan helt också och det är riktigt skönt.

Nu när det äntligen börjar börjar bli vår på riktigt har vi varit ute mycket och blivit så mycket piggare om dagarna igen och det är ju sååå skönt! Igår städade jag upp ena sidan av trädgården från löv och annat för nästa vecka ska det göras iordning en liten lekhörna till barnen där de ska få en sandlåda bland annat *sscchh*, säg inget till Colin ;).

Tidigare idag gick vi till förskolan för att hämta papper och få veta vilken tid vi ska vara där på inskolningsdagen. Så nu är allting fixat in för inskolningen. Colin kan knappt vänta, han är så nyfiken och exalterad över att få börja på dagis igen :D. Julia har nog ingen aning om vad som ska hända men hon kommer säkert trivas där också så småningom :).


Nu får det vara nog

I 2 veckor nu har vi inte gjort annat än att sitta hemma och kurera oss. När älsklingen väl började bli frisk blev jag riktigt dålig. Jag har inte haft sån här hemsk hosta på många år och kroppen har verkligen tagit stryk av många dagars feber. Barnen hade feber igår igen så influensan verkar inte vilja ge sig helt på dem heller. Hoppas iallafall att vi kommer vara friska allihop nästa vecka och kan fokusera på allt som ska planeras och göras för snart börjar allt det roliga :D.

Nu i helgen ska det tvättas massor. Tvättbergen har bara växt och växt nu när vi varit sjuka och inte orkat göra mer än det viktigaste. Kan ju vara skönt att få ordning på alla kläder innan dagisstart. I början av veckan blir det väl en massa vikande. På onsdag ska vi till dagiset på informationsmöte för inskolningen. Och någon dag samma vecka kommer en spännande leverans från tomelilla, nämligen Colins födelsedagspresent :D.

Vi tänkte om angående hans present och valde att köpa en stor studsmatta till honom att ha i trädgården istället eftersom barnen har väldigt lite uteleksaker och han fullkomligt älskar att hoppa på studsmatta så jag antar att han nästintill kommer bo där varje dag sen ;). Loftsängen kan han få när han fyller 4 istället och det är nog först då han behöver mer plats på rummet egentligen :).

Jag har berättat för Colin att vi ska ha kalas för honom när han fyller år och när jag frågade honom vad han ville äta på sitt kalas var han väldigt snabb med att säga "Tårta och kakor" :). Han har redan förstått det där med födelsedagskalas och tårt- och kakmonster som han är kommer han nog aldrig glömma vad man brukar äta på kalas ;).

Lek-bilder

Här kommer de utlovade bilderna från gårdagen :). Jag har inte gjort rätt inställningar och så på kameran och inte heller ställt barnen rätt för att undvika skuggor eller för stark sol så bilderna är som de är :). Men det kan vara roligt med lite spontana bilder också :).

Jag njuter såå av dessa härliga soliga dagar! Det är dessutom riktigt skönt att dagarna börjar bli längre igen. Ikväll började det inte mörkna förrän vid 6-tiden och det är lite skillnad mot i december då det var bäckmörkt redan vid 4-tiden.
Skriver mer imorgon, sitter och tittar på en thriller serie nu. Dumt nog eftersom jag alltid drömmer mardrömmar av den, men har man fastnat så har man ;)

Vårkänslor

DET HAR VARIT EN HELT UNDERBAR DAG MED MASSOR AV SOL OCH 4 PLUSGRADER!! KAN DET BLI BÄTTRE?? JA DET KAN DET, MEN DET HÄR DUGER VÄLDIGT BRA JUST NU IALLAFALL :D. DET BLEV EN TUR TILL LEKPLATSEN OCH ANKORNA IDAG OCH BARNEN VAR PÅ SPRUDLANDE HUMÖR. BILDER KOMMER IMORGON :). BLOGGAR FRÅN MOBILEN OCH JAG HAR FORTFARANDE PROBLEM MED CAPS LOCK NÄR JAG BLOGGAR HÄRIFRÅN SÅ JAG SKA VARA KORTVARIG SÅ DET INTE BLIR FÖR JOBBIGT ATT LÄSA :). VI HÖRS IMORGON, HA EN SKÖN LÖRDAGSKVÄLL :D

Min lille snilleblixt

Ibland blir man verkligen förvånad över vissa saker som Colin har lärt sig som man inte ens hade minsta lilla aning om att han kunde. Imorse när vi åt frukost fick han en stor ostbit och då sa han "Det här e en triangel".

Wow, jag blev helt ställd och berömde honom massor för jag tyckte han var jätteduktig. Tänkte då se om han kunde andra former också, så jag skar ut en fyrkantig ostbit och frågade honom vilken form har denna: "Det e en fyrkant", sa han utan att ens behöva tänka efter :). Sedan skar jag ut en rund ostbit och frågade honom vad den hade för form "Det e en cirkel". Wow, jag blev verkligen imponerad av att han kan allt det här och jag förstog direkt att han har lärt sig det från musses klubbhus på playhouse disney, ibland är de där barnprogrammen ganska bra faktiskt :)


Svartvit anktavla

Tänkte visa några av bilderna på ankorna i svartvitt :)


Influensa?

Verkar inte som att Denis fått samma förkylning som vi haft. Han har mer symtom på influensa eftersom han haft 40 graders feber som gått upp och ner i 3 dagar nu. Kraftig led/muskelvärk och hosta. Väldigt typiska symtom på influensa. Hoppas bara att det är det vi redan haft (vissa kan ju få mildare symtom av influensan), eller att vi slipper det ändå. Orkar inte att vi ska bli dåliga mer nu. Jag vet jag har sagt det innan men helt ärligt, fyyy vad jag är trött på detta.

Eftersom Denis fortfarande är så dålig idag blev jag tvungen att gå och handla mat så jag och barnen traskade bort till ICA en snabbis. Jag tog med mig ett par brödskivor ifall vi skulle stöta på ankorna på vägen dit. Colin letade och letade och vi hittade inga ankor. Men på vägen hem kom det en liten flock flygandes och landade nära oss så Colin började kasta bröd och han skrattade av förtjusning när ankorna kom så nära att de åt precis framför fötterna på honom :).

Bilder från vår promenad och ankmatningen


Tråkiga nyheter = BRA nyheter!

Jag ringde till skolan i Örkelljunga igår och frågade om jag kunde få läsa samma kurser som finns i yrkesutbildningen fast på heldistans och hon sa att den möjligheten kanske fanns, men inte med säkerhet eftersom de försöker skära ner på det. Jag skulle komma på möte någon gång i v.13. En liten lättnad, men jag var fortfarande nervös eftersom ingenting ännu var säkert. Jag verkligen hatar när framtiden är så oviss. Jag blir orolig av mig och har svårt att tänka på annat. Utbildningen jag sökte till var väldigt avgörande för att jag skulle få en bra utbildning (på kort tid) och dessutom få tid till att ta körkortet i sommar. Alltså hade jag gjort upp en jättebra plan för hela detta året för att få allt att fungera.

När jag inte kom in och blev placerad på reservplats fick jag börja tänka om och leta andra alternativ. Igår gick jag runt och planerade för fullt, ringde samtal och funderade. På kvällen när jag satt och sorterade massor av Julias kläder kommer Denis upp och kramar mig och säger "Ska det bli roligt nu när du ska börja plugga?", "Ja, sa jag, om jag nu får läsa distanskurserna så kommer det bli jättebra, får bara hoppas att det blir så".
"Ja men du har kommit in på yrkesutbildningen :)".

VA?
tänkte jag. Min första tanke var att han skojjade, jag hade inte fått något samtal och hur skulle han då kunna veta att jag kommit in? Då berättade han att telefonen ringde när jag var nere och startade en eld och att jag fått en riktig plats nu eftersom 2 stycken hade tackat nej :D.

Så nu har allt blivit till det bästa iallafall så den 4:e April ska jag börja läsa en yrkesvux utbildning redovisning/administration och jag tror jag kommer trivas som fisken i vattnet :).

Så nu blir det mer dagisförberedelser och köpa lite material till skolarbetet :D. Jag har redan tjuvstartat lite med ett kollegieblock, en mapp och en liten almanacka :).


Sjukstuga - IGEN

När ska vi få vara friska en längre period? Nu har barnen varit förkylda ett tag med en hemsk hosta och elände och i helgen fick Colin även feber. Igår fick Denis feber och imorse vaknade han med 39.8 graders feber :O. Jag har också haft denna förkylning några dagar och har känt mig hängig m.m. Men inte haft någon hög feber, hoppas verkligen jag slipper.
Tycker synd om min älskade man som mår så dåligt. Man brukar prata om hur mesiga män är och hur mycket de klagar när de är sjuka men jag ska vara ärlig och säga att han faktiskt klagar väldigt lite när han är sjuk. Det är nästan så man måste tjata på honom för att han ska berätta hur han mår. Han drar sig alltid för att ta värktabletter m.m. Men idag har han varit tvungen att ta febernedsättande och faktiskt vara hemma och vila.

När detta är över vill vi INTE bli sjuka mer, så alla sjuka med smitta keep your distance ;)