Lillan blir också stor

Vi har ju en tjej som också har tagit stora kliv de senaste månaderna :). Julia är verkligen en stark personlighet. Trots att hon inte kan prata så lyser hennes personlighet igenom så starkt i hennes gester, miner och ljud :). Julia är mycket senare än Colin med talet. Hon kan än så länge bara säga några få ord så som mamma, pappa, titta och härma ett par djurljud. I samma ålder babblade Colin dagarna i ända och kunde nog minst 15 ord mer. Men nu har Julia äntligen börjat "babbla" för fullt på dagarna. Ingenting begripligt, men hon använder iallafall en del språkmelodi och provar ljud :).

Men Julia visar framfötterna i andra områden. Så som att springa, klättra, hoppa, slänga sig på golvet och ta i med händerna varje gång, snurra och lyfta fötterna högt när hon stampar. Det är det hon tycker är roligt och därför utvecklas hon snabbare när det gäller den motoriken. Hon hänger med i Colins lek och tempo utan problem :).

Just nu är hon inne i en härlig mellanperiod då hon är väldigt tillfredsställd och glad om dagarna. Hon är aldrig rastlös eftersom hon har Colin att leka med och hon är allmänt lycklig. Det är skönt när man har lite lugn mellan deras utvecklingsstormer ;). Eftersom Julia har ett väldigt bestämt humör kan det bli ganska hektiskt just vid de perioderna.

Hon har dessutom sovit väldigt länge på nätterna den senaste perioden, ibland vaknar hon till och med senare än Colin på morgonen :). Det är så skönt för då har vi alla massor med energi för dagen :).

Kommentarer
Postat av: Kristina

Hon är helt underbar!

2011-01-03 @ 00:19:51
Postat av: Betina

Tycker hon är sååå söt, men väldigt bestämd :) hihi

2011-01-03 @ 10:31:56
Postat av: Mamma Annelie

Hehe en liten blivade teaterapa kanske :) Tala om mimspel ;)

2011-01-04 @ 19:50:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback