Liten blir stor

En dag i November bestämde Colin sig för att slopa blöjan. Den skulle inte vara på och han gick på pottan varje gång han behövde kissa. Däremot så bajsade han inte förrän han hade blöjan på sig. Ett par dagar senare provade han att bajsa på pottan och tyckte ju självklart att det var MYCKET bättre än att bajsa i blöjan, han slapp ju bli kladdig i rumpan ;).

När han hade premiärbajsat i pottan ville han ringa till pappa som då var nere i revinge på sin utbildning. Samtalet började så här:
-Hej pappa, ja har bajsat på pottan!!
-Nämen, vad duktig du e Colin, ska du bajsa i pottan nästa gång också?
-Eeeeh, ja de var skönt å bajsa på pottan.

Efter det skulle han självklart ringa till mormor och berätta samma sak :). Efter det har han inte bajsat i blöjan mer. Efter ca två veckor med flitig pottanvängning köpte vi en toalettring med stege så han nu själv kan gå och sätta sig. Det är rätt skönt att slippa tömma pottan varje gång ;).

Han har åkt långa bilturer t.ex. till Göteborg utan blöja, bland annat liseberg helt utan blöja och han kissade inte på sig en enda gång. Trots att det var massor med spännande saker som hände och att han hade vinterkläder på sig så sade han till när han behövde gå på toaletten. Kan inte förstå att det har varit så enkelt, men det har varit hans egen vilja och glädje för att slippa blöjan som gjort det så enkelt :).

Så numer har han enbart blöja på natten och när vi åker iväg någonstans så kissar han innan och går på toaletten när han behöver. Jag är så stolt över min lille pojk, han börjar bli så stor :)

Under dagarna som Colin haft sin faster och kusin här hemma så har han och kusinen lekt massor på Colins rum som ligger på ovanvåningen. Titt som tätt så kommer han ner för att gå på toaletten. Igår ropare han:
-Paaaappaaa!!, får ja gå på Tuuuvvaaa?
I början kallade han den för toaletten, men eftersom han hört våra slangord så säger han nu Toa, fast på sitt sätt ;)Kommentarer
Postat av: Andrea

Duktig kille :)

2011-01-02 @ 23:32:23
Postat av: Andrea

Duktig kille :)

2011-01-02 @ 23:33:32
Postat av: syrran

Ja han är ju bara så duktig lilla Colin som börjar bli stor!!! Båda barnen är ju bara helt underbara.

Hoppas jag får ett par sånna ;)

2011-01-03 @ 09:05:04
URL: http://kiiida.blogg.se/
Postat av: Betina

Världens duktigaste Colin. Förutom när bara Betty får torka efter toabesök då ;) hahaha

2011-01-03 @ 10:32:42
Postat av: Mamma Annelie

Hehe Betina får gärna vara här när Colin är här så slipper jag torka :D Lillemannen är ju så otroligt duktig :)

2011-01-04 @ 19:41:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback