Ärtsoppa = Ambulans till akuten

På torsdagen förra veckan jobbade jag under dagen och skulle plugga på kvällen när barnen hade lagt sig. En liten stund efter att Julia somnat började hon gnälla och plötsligt skrika. Jag fick springa upp till henne för hon hade verkligen panik. Jaha, nu var det dags igen tänkte jag. Tog med henne ner och ställde fram en spann för jag trodde hon skulle spy när som helst. Men hon bara skrek och skrek, tills hon plötsligt tystnade. Sen började hon vrida sig för att sen börja skrika hysteriskt igen. Hon höll sig för magen och ville bara vara i min famn, ståendes.

Efter en halvtimme med det skrikandet började jag bli riktigt nervös. Hennes smärtor blev bara värre och värre och pauserna blev färre och färre. Kände att det nu var dags att ringa sjukvårdsrådgivningen som rådde oss att åka in till akuten eftersom det kunde röra sig om tarmvred. Under tiden som Denis pratade med sjukvårdsrådgivningen blev det ÄNNU värre och hon skrek så mycket att hon blev helt blå i ansiktet och var böjd som en banan bakåt och då ringde vi ambulansen. Nu kunde jag inte bita ihop längre och jag föll i gråt samtidigt som jag försökte trösta och lugna min dotter. Att se henne ha så ont är det värsta jag varit med om och jag var livrädd att det var något riktigt allvarligt med henne.

När ambulansen väl kom fram försökte sjuksköterskan känna lite på Julias mage men valde att sätta oss i ambulansen direkt eftersom det inte gick att undersöka henne eller ens få någon som helst kontakt med henne just då. Hon fick spännas fast i en speciell sele som skulle funka som ett barnbälte. Hon fortsatte skrika hysteriskt en stund till, tills vi hade kört en liten bit och hon började slappna av och för första gången kunde höra min röst och bli lugnare. Då kunde jag massera hennes mage och hon började slappna av ännu mer för att till slut somna. Jag kände mig mycket lugnare och det var SÅ skönt att se henne sova och andas lugnt. Resten av åkturen in till sjukhuset var lugn och på vägen ut från ambulansen släppte hon ut två rapar och en fis :).

Besöket inne på sjukhuset blev inte så långt eftersom läkaren knappt kunde undersöka Julia eftersom hon skrek och spände sig så fort någon kom i närheten av henne. Jag själv och även sköterskan inne i ambulansen kunde känna att hennes mage var väldigt spänd och uppblåst under tiden som hon sov så vi förstog att det nog var gaser som orsakat hennes fruktansvärda smärtor. Hon hade ätit ärtsoppa på dagis för första gången och hon hade dessutom ätit massor. De flesta vet att ärtsoppa kan vara väldigt gasbildande så man förstår ju varför det blev en så kraftig reaktion i hennes stackars lilla mage som aldrig varit med om något liknande.

Kan låta lite dumt att vi åkte ambulans för att Julia hade en "fis på tvären", men smärta som smärta och det kunde varit värre än vad det var (tack och lov). När det gäller ens barn så tar man inga risker och tar alla tecken på sjukdom på allvar.

Laga tanden

Colin var ju väldigt sen med sina första tänder och då kom många på en gång. Jag kommer ihåg att han hade riktigt ont av kindtänderna. Nu har det stått still länge efter de första 4 kindtänderna kom. Igår klagade Colin på att han hade ont i kinden väldigt många gånger. Han började nästan gråta flera gånger och varken jag eller Denis kunde förstå varför han var så känslig och tyckte att han hade ont i kinden...tills Denis kom på att det kunde vara kindtanden och självklart var det det. Han har fått en på ena sidan, 2 på väg där uppe och en till på väg där nere på andra sidan och det är den han har väldigt ont av.

Han fick alvedon mot smärtan och sa att det blev bättre efter en timme så det är ju skönt att det hjälper lite iallafall. Nu går han och säger att han vill till tandläkaren så han kan laga hans onda tand. Jag antar att han sett det på något barnprogram :).


Värmen på väg in

Idag känner jag mig lugn igen eftersom jag har kommit ikapp med studierna och barnen är friska så nu hoppas jag på en bra vecka nästa vecka :). Då ska jag även fortsätta med övningskörningen som har fått ligga på is i en vecka nu.

Någon dag i helgen ska vi iväg och köpa nya skor till barnen. Enligt väderprognoserna ska det ju bli hela 16 grader på söndag och någonstans mellan 9 och 14 grader nästa vecka utan regn så det är dags för vårskor för barnen. De enda skor de äger just nu är regnstövlar och tjocka vinterstövlar. Just nu tycker jag det är så himla svårt att veta vad man ska ta med sig för ytterkläder/skor till dagis eftersom vädret växlar väldigt mycket från dag till dag, och från morgon till eftermiddag. Tyvärr kan man ju inte ha med sig allt heller eftersom det inte får plats på deras hylla :).

Vad ska ni göra i helgen? Det verkar som att det kommer vara riktigt fint vårväder på många håll :)


Hjulet rullar

Nu har allt verkligen rullat igång i ilfart :). Barnen skolades in förra veckan och det gick förvånansvärt bra. Julia hade ganska svårt för att sitta still vid samling och middagen och var ganska bråkig de stunderna men det var ju inte så konstigt eftersom hon ville undersöka och leka med allt på det nya stället ;).

Denna veckan var det tänkt att de skulle börja på riktigt och gå hela dagar eftersom jag började skolan och även skulle jobba 2 dagar. Men planerna gick i stöpet eftersom Julia åkte på magsjuka i helgen. Denis fick vara hemma på måndan eftersom det var min första skoldag. Sen bytte vi av varandra så jag var hemma på tisdan. Igår var Denis hemma och då blev Colin sjuk så då var det bara att stryka hela veckan :(. Nu är jag hemma resterande dagar och försöker plugga så gott det går. Heltidsstudierna är verkligen heltidsstudier. Det är tufft att försöka hinna med när man inte får ordentligt med timmar om dagen att sitta i lugn och ro med plugget. Jag är dessutom en sån människa som har väldigt svårt för att sitta på kvällen eftersom jag behöver dagsljus för att kunna tänka klart.

Det har hänt väldigt mycket sedan jag skrev sist, Colin har ju fyllt år :). Och jag har fått en hel del arbetsdagar framöver :). Jag har även bokat en tid till att göra nåt jag pratat om att göra länge men som aldrig blivit av, mer om det kan jag berätta så småningom :).

Nu ska jag ge Colin lite lego så jag kan plugga lite medan Julia sover :)