Förälskad

Jag är totalt och upp över öronen förälskad i mina barn :-). När man väntade sina barn så visste man att man skulle älska dem, det gjorde man ju redan när de låg i magen. Men kärleken som växer fram är en helt annan sak och någonting man aldrig skulle kunna föreställa sig.

Känslan jag får när min lille son sitter och pekar i en bok och försöker säga nya ord gör mig helt varm i kroppen av glädje. En puss eller kram från honom kan rädda en hel dag. Och jag kan spendera evigheter med att bara sitta med Julia i famnen och lukta på hennes hår och känna hennes varma kind mot min. Jag kan inte ens beskriva hur mycket jag älskar dem.

Julia 20 dagar

Julia provar babysittern för första gången:Så här ser hon ut när hon blir arg ;)


Ny vecka

Redan måndag och ny vecka igen. Tiden bara rinner förbi just nu. Dagarna känns ju lite annorlunda nu också när man har så mycket vakennätter. Jag trodde man skulle få sova mycket mer när man ammade men än så länge har det inte blivit så :P.

Colin är så himla go, som han pratar och berättar en massa hela tiden :-).
Igår hade vi Denis bror och hans flickvän på besök, och Colin hade även en lekkamrat, de hittade på lite bus med kritor och kortlek ;).
Idag kom Denis bror upp igen och ska umgås lite. Just nu är de ute och tvättar bilarna, och storstädar vår bil vilket verkligen är behövligt. Jag och Denis pratar om att byta bil, så vi ska ta kort och så sen när den är nystädad.

Tog lite kort på Julia innan, håller på och laddar kameran, men när den är färdigladdad tänkte jag lägga ut lite kort :-)

kväll

Nu har Denis och Colin kommit hem. De hade köpt ett bäddset till Julia och Colin fick lite nallar och Julia fick en nalle och body av sin farmor :-). När de skulle köra hem körde Denis inom en som sålde ett klädpaket på blocket som jag kollat upp. Massor med riktigt fina kläder till Julia för 400 kr, känns suveränt att kunna köpa det så. Hade jag köpt nytt så hade jag nog bara kunnat köpa 2 av de plaggen för samma summa.

Julia sover, hon har sovit mycket idag. Det resulterar väl i en vaken kväll/natt förmodar jag :P.

Jag har fortfarande ont i brösten, får inte bukt på det helt, men det är inte olidligt heller. Känns bara drygt att det liksom inte går över. Nu är det ju ännu svårare att truga med att Julia ska ta rätt tag när hon är snuvig också.

Ikväll blir det nog lite myskväll med film och chips om Julia tillåter ;-)

Lördag

Lördag idag och jag och Julia sitter hemma förkylda och trötta. Denis och Colin har åkt till Colins farmor :-).

Inatt var det ingen höjdare. Julia var jättesnuvig och hade svårt att äta, när hon hade lyckats äta så spydde hon kaskadspyor över både mig och mitt täcke. Fick byta kläder och täcke och sen ge bröstet igen, men det gick inget vidare eftersom hon fick hicka och till slut somnade vi båda utan att hon åt nånting. Men annars var det inte många uppvak, tror det bara var två, men det känns som mycket eftersom vi var vakna väldigt länge första gången.

Nu på morgonen mår hon bättre och har ätit ordentligt. Hon vill dock inte vara ensam så det är inte mycket jag hinner skriva för jag måste ha henne i famnen helatiden :P.

Lyckades iaf få en liten bild på henne innan :-). Dock blev fokusen inte bra, men det är vad jag kunde göra i halvtaskigt ljus utan blixt och på inte tal om att jag bara lyckades knäppa 2 kort innan hon började protestera ;-).Det är så roligt nu när hon börjar kunna ha storlek 56, så nu har jag börjat använda alla fina kläder vi fått/köpt :-)

BVC besök 2

Idag var vi inne en runda på BVC och vägde och mätte Julia. Hon väger nu 3900 gr och har alltså gått upp 300 gr på en vecka :-). Så amningskrånglet påverkar inte hennes vikt negativt iaf :-). Men när vi mätte henne så var hon lika lång som när hon föddes, 50 cm, men Iris trodde nästan att de mätt lite fel på förlossningen och att hon kanske egentligen var lite kortare än 50 cm när hon föddes.

Julia är idag 17 dagar gammal. Har åkt på sin första förkylning :-(. Fy det var ingen rolig natt, var så himla orolig, men idag känner jag mig lite lugnare. Hon blir lite rosslig i andningsvägarna ibland, men ingen hosta och ingen extrem nästäppa, och framför allt, ingen feber iaf. Hoppas att detta är snabbt övergående.

Mjölkstockning

Igår åkte jag på mjölkstockning. Dock en lindrig sådan för jag fick ingen hög feber, men jag hade fruktansvärt ont och mådde väldigt dåligt. Men jag pumpade ur båda brösten och höll dem varma och det känns bättre idag.

Varför jag fick mjölkstockning beror nog på att jag hade på mig en annan BH som antagligen inte gav så bra stöd. Jag har bara en som sitter bra. Nu har jag beställt en ny BH som jag vet sitter bra och inte klämmer åt någonstans. Jag måste ju ha fler BH:ar att byta mellan utan att behöva få mjölkstockning varje gång man ska tvätta.

Ammandet känns lite bättre idag. Det var riktigt jobbigt igår, och inatt. Hon småsnuttar helatiden och krånglar en massa när mjölken kommer för fort, och det stressar upp mig vilket stressar upp henne o.s.v. Men idag har jag försökt ta det helt lugnt och bara låta henne släppa och ta tag när hon vill, istället för att styra och ställa och då har det funkat bättre.

2-barns mamma

Idag har jag fått känna på hur det är att vara 2-barns mamma på riktigt för första gången :-). Fram tills nu har Denis funnits till hands om det har behövts. Men idag var han på fystest och jag fick klara mig själv med barnen och det gick väldigt bra då Colin var på strålande humör. Dock blev det lite halvt kaotiskt när jag ammade Julia och hade glömt stänga toalettdörren så Colin gick fram och tillbaka och hämtade massa grejjer därifrån, är glad att han inte stoppade saker i toaletten iaf ;-).

Sen gick vi till lekplatsen och åkte rutschkana som Colin älskar, och så blev det ju premiärtur med syskonvagnen ;-).

Bilder på barnen

Julia 2 veckor gammal: 

Colin snart 18 månader:
Myskväll

Colin sover, Julia sover (just nu) och vi har laddat med Chips och Riesen och ska se på Idol :-D

Lång natt

Inatt har det inte blivit mycket sömn. Julia har vaknat ofta för att vilja äta (på grund av att hon äter så lite åt gången nu). Sen har hon legat och grymtat och pruttat om vartannat på grund av gaser i magen. Tror hon får i sig en massa luft när det kommer så mycket mjölk och hon smackar och släpper och suger tag igen o.s.v.

Colin har fått sig en liten klippning hos frisören, det blev bara lite eftersom han rör sig så mycket så vi kom överens om att vi kan titta in igen imorgon och hoppas att det går bättre då :-).

Har en extrem huvudvärk idag och jag förmodar att det beror både på sömnbristen men också förkylningen som ligger och lurar lite bakom.

Måndag

Julia har börjat krångla med amningen när det äntligen började bli riktigt bra. Det kommer så mycket mjölk att hon inte hinner svälja och sätter då i halsen och kippar efter andan. Ofta släpper hon också taget och måste pausa, sen ska man sätta till igen o.s.v. Så amningen blir liksom helt upphackad och allt krånglande gör att hon nöter på mina bröstvårtor så de ha börjat ömma igen :-(.

Annars fungerar allt bra med henne. Hon har börjat få lite mer vakenstunder nu. Längtar tills man får se första leendet :-).

Idag kom syrran förbi en stund och pratade och mös med Julia. Denis och Colin åkte till IKEA och köpte ett skötbord och lite annat. Vi har kommit på att det kan vara skönt med ett skötbord i sovrummet så man slipper gå ner och byta blöja på natten :-).


Natti natt

Dags att gå och lägga sig. Ska väcka Julia, ge henne ny blöja och amma, sen sova :-). Hoppas att man får sova lite mer inatt än igår. Iof är ju inte Julia skrikig på nätterna, men igår så ville hon inte somna om efter första nattamningen och låg och kravlade och grymtade som en liten gremling. Jag försökte med att rapa henne, ge henne napp, hålla henne tätt intill mig och allt möjligt, men inget hjälpte. Till sist blev jag så trött på det och gav upp. Då tog Denis över henne till sin sida och hon fick ligga tätt intill honom, DÅ blev hon tyst och somnade ;-). hehe, lilla pluttan.

BVC update

Iris var här i eftermiddags mitt i allt kaos här hemma (har grejjer överallt känns det som, och mitt i allt rensades garaget i förmiddags så det stog en soffa mitt i rummet o.s.v.). Men hon hade förståelse för det så det var skönt :-).

Julia vägdes och inspekterades och hon tyckte hon var så fin och allt såg jättebra ut. Hon väger nu 3600 gram så hon får i sig massor med mat iaf ;-). Hon har alltså ökat 260 gram på 1 vecka.

Vi fick dessutom hem papprena för barnbidrag och från skatteverket för att skriva in Julias namn och allt så det är skönt att det är gjort :-).

Julias fullständiga namn är: Julia Heidi Elsa Hofer
Julia är förnamnet
Heidi kommer från hennes farmor
Elsa kommer från hennes gammelmormors mor

Känner mig jättenöjd med hela namnet, känns som gjort för henne :-)


BVC besök

Idag kommer Iris (distriktssköterska) hit för att väga Julia. Ska bli spännande att se hur mycket hon gått upp med tanke på att hon verkar få i sig väldigt mycket mjölk iaf. Hon vägdes senast för en vecka sen och då vägde hon 3340 gr, då hade hon gått ner 140 gr från födseln. Det var först efter det som mjölken rann till ordentligt så hon har nog gått upp fort efter det iaf.

Det har varit så skönt att kunna ge nappen ibland. Speciellt när man ska byta blöja och på natten när jag måste mjölka ur lite innan jag kan amma henne eftersom brösten är så spända då, så då kan hon hålla sig lugn under tiden iaf. Annars är hon inte överförtjust i nappen än, får väl se hur det blir om några dagar.

Colin sover fortfarande hela nätter trots Julias uppvak. Är så glad för det, både för vår egen och hans skull så han får den sömn han behöver.

Uppdaterar senare efter att Iris varit här :-).

Nappro

Nu har vi provat napp och jag kunde äta i lugn och ro medan hon låg och suttade på nappen. Hade glömt hur gulligt det ser ut när så små suger på napp :-). Nästa gång vi handlar ska jag köpa ett par riktigt söta nappar.

Dags för Idol och Riesen ;-)

Napp

Julia har fortsatt med sitt konstiga sugande idag så det blir nog att vi provar napp sen. Hoppas hon kommer ta den och att det hjälper henne att bara amma när hon är hungrig och kan få sutta på nappen istället när hon bara vill mysa.

Idag har vi haft gäster och blev bjudna på en jättegod rulltårta, Colin älskade den också :-).

Nu har Colin sovit en liten eftermiddagslur och vaknade precis. Tänkte jag ska gå upp till honom och ta fram den stora kassen med 56-kläderna i och kolla vad Julia kan ha. Har för mig att jag har någon overall m.m. Colin kommer säkert vilja hjälpa till :-).

Amningsmaraton

Nu känns det som att man börjar landa lite. Har liksom varit helt borta från verkligheten dagarna efter förlossningen känns det som. Men nu börjar man komma tillbaka lite, kan t.o.m kolla på TV och faktiskt hänga med i vad som händer ;-). Det var helt omöjligt för någon dag sen då tankarna bara snurrade kring mina barn 24/7 :-).

Julia och Colin har varit lika duktiga som vanligt inatt, Julia har iof grymtat lite mer än vanligt, tror hon haft lite ont i magen, men inga direkta skrik eller liknande.

Det är redan mycket bättre med bröstvårtorna, såren är i princip helt borta och det gör inte ont längre, ömmar lite bara och det är ju helt överkomligt, är så glad att amningen verkar funka denna gången. Dock verkar Julia ha ett extremt sugbehov för idag har hon velat amma ca 1 gång i timmen sen kl 14. Nu ikväll har hon velat suga konstant, men så fort hon får i sig mjölken drar hon tillbaka och biter ihop för att hon är mätt och egentligen inte vill ha mer mjölk, vilket tyder på att hon vill amma bara för att få suga och ligga hos en. Ska få hembesök från bvc på fredag så jag ska fråga sköterskan då när det kan vara bra läge för att börja med napp för det känns som att det kommer att behövas.

Imorgon är det sista dagen för Colin på dagis. Kommer hålla honom hemma även sen när Denis går tillbaka till jobbet. Det kommer nog bli tufft i början att orka med båda två, men man får försöka göra det bästa av det. Det viktiga är väl att försöka ha lite rutiner att gå efter och försöka planera in lite aktiviteter varje dag så Colin får utlopp för sin enorma energi ;-).

Nya bilder på Julia 1 vecka gammal:
1 vecka efter förlossningen

Är inte alls duktig på att uppdatera längre, men ska försöka bli lite bättre snart igen :-). Det är ju trots allt fortfarande de första dagarna efter förlossningen och man har inte alls lika mycket tid och ork till datorn.

Jag kämpar iaf fortfarande på med amningen, Julia suger bra, men jag har fått fruktansvärt ont i ena bröstvårtan. Men jag försöker stå ut och hoppas att det blir härdat snart.

Julia är så duktig som sover igenom hela natten med bara 2 uppvak för amning och blöjbyte. Colin sover som vanligt hela natten igenom, trots att Julia ibland är rätt så högljudd ;-).

Igår hade jag och Colin en riktigt mysig stund och satt och målade och pekade i böcker. Egentligen hade jag planerat att gå på promenad och leka på lekplats med honom, men fick väldigt ont igår (är ju inte helt läkt än och det går lite upp och ner). Så det fick bli lite aktivitet inomhus istället :-).

Nu en vecka efter förlossningen har jag gått ner 9 kg och magen har dragit ihop sig väldigt bra, tänkte försöka ta en bild ikväll och jämföra med den sista bilden på gravidmagen ;-)

Överväldigad

Hemma efter en helg hemma hos mamma och pappa. Vi har ju passat hundarna hemma hos dem medans de har campat med Colin :-).
Det var så mysigt att få hem Colin idag och han var på strålande humör. Men gud vad han känns stor! När jag kramade honom och hade honom i famnen var han ju stora pojken jämfört med lilla lilla Julia.

Nu ligger Colin och sover. Julia somnade efter amningen men verkar vakna till lite nu så det blir väl att jag får ta upp henne snart eftersom hon gärna vill ligga hos en :-). En tvättmaskin igång och Denis är och fiskar. Dagarna rullar på iaf :-).

Jag är helt överväldigad av känslor just nu känner jag. Kan börja gråta när som helst när jag tänker på hur mycket jag älskar mina barn. Har drabbats av lite jobbig oro över att något ska hända någon utav dem, drömmer mardrömmar om det o.s.v.
Jag känner mig så otroligt lyckligt lottad som har en helt underbar man, och två finaste barn som ger mig all lycka i världen.

Julia 3 dygn

Det blir inte lika mycket tid över till bloggandet och annat nu längre som ni säkert förstår :-). Men jag försöker komma in och uppdatera lite då och då iaf.

Nu har Julia börjat sova lite mer eftersom hon blir mätt på mjölken. Den rann till ordentligt igår så brösten är spända som fotbollar och gör riktigt ont, men det är ju övergående.

Igår var vi inne på egenvården igen och gjorde tester och vägning, och allt såg jättebra ut. Hon hade gått ner 140 gram, men det är helt inom ramarna och nu får hon ju i sig ordentligt med mjölk så det är först nu hon kommer börja gå upp i vikt.

Natten har varit riktigt skön, hon har sovit helatiden förutom tre uppvak för amning och ett blöjbyte och somnat om direkt igen.

Julia 3 dygn gammalSyskonkärlek

Här flyter det på väldigt bra och man försöker nu vänja sig vid att vara 2-barns mamma :-).

Första mötet mellan Colin och Julia var så otroligt gulligt. Colin brast ut i ett väldigt stolt och intresserat leende och klappade henne fint och försiktigt på huvudet. Detsamma har han även gjort idag och han gav henne en kladdig puss för en stund sen vid matbordet :-). Han är så go med henne trots att han är så liten och man inte hade förväntat sig att han skulle förstå så mycket. Han är heller inte för på utan låter henne mest vara och kommer fram ibland när han ser och hör henne.

Nu ikväll ska Denis lägga Colin hemma hos mamma där han ska sova inatt, sen ska han följa med dem och campa i helgen. Det ger mig lite mer lugn och ro med att etablera amningen, Colin får ha roligt och Denis kan förhoppningsvis vila ut lite. Han har varit så himla duktig, stöttade mig väldigt bra genom hela förlossningen, speciellt när jag behövde det som mest, och så är han såå bra med båda barnen och samtidigt att stötta mig när jag har ont etc. Som jag tidigare sagt, han är verkligen den bästa som finns :-).


Lite om Julia:
Hon är en riktig tuttlisa, vill amma helatiden, men jag ser det bara positivt eftersom det gör att mjölken kommer igång ordentligt och det är ju så mysigt, samtidigt som det är lite jobbigt att inte kunna gå ner och duscha, gå på toa o.s.v. som man tagit för givet innan ;-). Hon har ett stort närhetsbehov så det är inte långa stunder man kan lägga ifrån sig henne, men så är det också nu i början, det är ju mycket varmare och skönare hos mamma och pappa än i en kall säng ;-).

 


Nu är vi hemma, MED Bebis!!

Hejsan!
Nu har vår lilla Julia äntligen tittat ut som ni redan vet :-). Vi mår alla bra och vi har precis kommit hem.

Först vill jag tacka er så jättemycket för alla fina kommentarer, blev alldeles gråtfärdig av all stöd och lyckönskningar jag fått från er :-). Och ett STORT tack till Betty som varit så snäll och uppdaterat om allt som hänt det senaste dygnet :-D.

Har tänkt försöka skriva om förlossningen i detalt men det får bli när jag kollat igenom journalen lite eftersom jag inte riktigt minns alla tider. Kommer iaf ihåg att det gick fruktansvärt fort efter att jag var öppen 5 cm, tills att Julia var ute :-).

Nu ska jag vila lite för det har varit mycket gående och sittande de senaste timmarna och det gör ajaj ont kan jag säga ;-).

Webbisar, Helsingborg

Nu finns Julia även på Webbisar!Julia

Inatt fick jag en film med mms och i morse vidarebefordrade mamma en bild på det lilla underverket. Därför laddar jag upp dem här, gud va glad Carro kommer bli när hon kommer hem och ser alla fina kommentarer ni lämnat! :)Gissa vem som ska ut och shoppa idag? Jag VET nämligen att Carro inte köpt något rosa direkt, med tanke på att de inte visste könet, och när vi pratade om det sa hon "det första jag ska ut och köpa om det är en flicka är en riktigt rosa liten mössa!"... Så idag ska jag leta rosa mössor och rosa kläder till dem! Sen ska jag försöka få tag på Denis och se om besöksförbudet även gäller i hisshallen, förhoppningsvis inte.

Julia var 50 cm lång och vägde 3480gram :) Stor och fin flicka!Välkommen Julia!

DET BLEV EN FLICKA!!!! Här är då resultatet, vikt och längd har jag ingen aning om riktigt ännu, ska uppdatera när jag hör mer! :) MILJONER GRATTIS till tösen!Uppdatering 2 - kl 18.48

Nytt sms från Denis. "Öppen 5 cm, dem tog vattnet nu!".

:D


Uppdatering - kl 18.12

Har precis pratat i telefon med Denis. Carro är öppen 3 cm och har fått sig en dos epidural så när det började verka passade Denis på att gå ut och få sig lite frisk luft. Man riktigt hörde på honom hur spännande han tycker det är, precis som alla oss andra.

Jag och mamma har diskuterat att de borde vänta tills i morgon, med tanke på datumet - 090909, men enligt Denis så har barnmorskan sagt att det ska vara färdigt till åtta, för hon ska hinna få bebis innan skiftbyte :)

Spännande spännande!

Mot Sherlockskogen! (förlossningen!)

Dax för en uppdatering av mig igen, Betina.

Mamma ringde precis och frågade om jag hört något från Denis, Carro har tydligen fått värkar värre än någonsin denna graviditet, i likhet med de kraftiga värkarna som Colin kom till världen med, så nu är de på väg mot förlossningen igen, och det illa kvickt. Måtte det komma en bebis till världen idag! :)

5 dagar kvar till BF

Här sitter man ensam och funderar. Jag som skulle ligga med nyfödd bebis i famnen nu, sitter istället och funderar på vad jag ska äta till frukost och göra av resten av dan med smärtor som heter duga :-(.

Bebisen ligger i magen och hickar, verkar trivas där inne allt för bra :-P.

Har haft lite förvärkar inatt, men det har iaf varit lugnare än vad det var under dagen. Men det är ju också bara förvärkar :-(.

Nu kommer man ju inte vilja åka in till förlossningen igen förrän man verkligen är säker på att det är på G, och jag är så rädd för att det kommer gå alldeles för fort. När vi var hos Barnmorskan igår så berättade hon hur vi skulle göra om den kom i bilen o.s.v. Då blev det verkligt att det verkligen KAN hända :-O. Denis blev skitnervös av att få höra att det kan gå så fort, men tyckte det var lite häftigt att man kunde få poliseskort med blåljus och få köra hur fort man vill :-P. Haha.

Så nu ligger det en stor filt i bilen, för det är det viktigaste, att hålla bebisen varm om den skulle komma i bilen. Nu hoppas vi verkligen att vi inte kommer behöva använda dessa planer, men det känns skönt att man är förberedd.

Hemma igen

När vi kom in var värkarna väldigt kraftiga och vi fick komma in i ett förlossningsrum på en gång. Satte ctg direkt och jag fick lägga mig i sängen. Kollade värkarbetet i c.20 min och där kunde man se 2 väldigt starka värkar, och 3 st mindre starka emellan.

Efter det kollade de om jag börjat öppna mig och det var bara 1-2 cm och tappen var fortfarande 1,5 cm lång, så det verkade bara vara förvärkar, väldigt jobbiga sådana. Barnmorskan tyckte att jag skulle få en sovdos och stanna över natten. Men jag vill verkligen inte sova där själv så jag valde att helldre åka hem.

Nu är jag helt slut, har riktigt ont och känner mig lite sur :-(. Men Denis köpte en påse Riesen till mig så jag ska försöka mysa framför tv:n och gotta mig i choklad.

Tack alla som hejar på mig och bebis, fortsätt med det så får vi hoppas att det drar igång på RIKTIGT så snart som möjligt :-).

Förlossningen Helsingborg

Det här är Betina, Colins faster, som uppdaterar. Carro har bett mig om att uppdatera lite här i bloggen, ifall det skulle sätta fart på riktigt, och även efter att bebis har kommit till världen. Så nu håller vi alla tummarna! :)

Caroline och Denis har nu kört in till förlossningen för en koll, eftersom värkarna fortsatt som de började och efter ett samtal med förlossningen bestämde de sig för att åka in, ifall det verkligen var på G. Först hade tanten i luren varit lite skeptisk till om de verkligen behövde komma in redan, men när en värk satte igång mitt i samtalet och hon hörde hur Carro behövde andas sig igenom den, sa hon att de kunde packa väskan och komma in på en gång.

Heja bebis, friskt humör!


Klockar värkar

Nu klockar jag värkar igen och hoppet för att det inte är så långt kvar till bebis i famnen har ökat ;-).

Började få molvärk i ljumskarna, nedre delen av magen och ryggen när vi skulle åka till barnmorskan. Väl där började jag få värkar, som barnmorskan tyckte var väldigt starka när hon kände på magen. Hon sa att vi får köra fort när vi verkligen tror att det är på G för hon tror att det kommer gå fort.

När vi började köra hem gjorde det mer och mer ont, speciellt i ryggen. Och det fortsätter fortfarande trots att jag badat varmt för en liten stund sen. Det varma vattnet lindrade smärtan lite, men stoppade inte värkarna. Så nu hoppas jag att det är på G på riktigt!

Lägger in ett litet inlägg om vi åker in sen så ni vet :-)

V.40

Nu har jag gått in i v.40, sista graviditetsveckan förhoppningsvis!!!

Information om vecka 40 (39 fullgågna) från Babycenter.com
En genomsnittlig bebis är lite över 50 cm lång och väger strax under 3,5 kg när den föds, men det är också vanligt och helt normalt att bebisen väger allt mellan 2,5 och 4 kg.

Fostervattnet, som var klart från början, är nu mjölkaktigt från det som avsöndrats under graviditetens förlopp, bl a ovanhud som ger plats för den nya hud som växer underifrån.

På TV börjar förlossningen typiskt med att vattnet går – mitt i en folksamling, såklart – och fortsätter med ögonblickliga sammandragningar. Om du gått och oroat dig att detta kommer att hända dig, kan du med all sannolikhet sluta. Fosterhinnorna brister i mindre än 15 % av fallen och även om det sker så brukar bebisens huvud fungera som propp (däremot kan du märka, att det läcker om du ligger ner).

Magen har sjunkit mer

Nu känns det riktigt tungt mot blygdbenet, känns som jag liksom vill hålla en hand under magen som stöd när jag går.

Tog en bild snabbt för att se om det är någon skillnad från härom dagen, och det är det. Nu kan nog inte magen sjunka mycket mer innan förlossning ;-).


Bebisen retas med mig

Det blev som sagt jättegod mat hos syrran igår. Var roligt att få träffa henne dagen innan hon ska åka till Italien. Det var egentligen planerat att hon skulle få vara med på förlossningen, men nu missar hon den nog eftersom bebisen inte velat titta ut än :-P.

Hade några sammandragningar under dagen, och på kvällen kom värkarna. Vid 21-tiden drog det igång ordentligt och de gjorde riktigt ont och kom ganska regelbundet, nu tätare än de i torsdes, var ca 5-6 min mellan och de höll i sig mellan 1-2 min. Men efter lite mer än en timme med sådana värkar så flyttade sig bebisen (kände hur den bökade ordentligt därinne), och så var värkarna som bortblåsta. Det var precis som att bebisen kom på att nej fy, jag vill inte ut än!

Jag får väl helt enkelt vänta tills den är redo. Men det är fruktansvärt frustrerande att få så starka värkar så man hinner tro att det är på G. Det är ju dessutom väldigt ansträngande för kroppen att behöva ta sig igenom såna värkar när det inte ens är på riktigt än :-(.

Lördag

Ja nu e det lördag och regnigt och tråkigt ute. Huset är lite kyligt så det blir nog till att elda idag, vilket vi inte behövt göra på hela sommaren.

Igår kväll blev det ganska jobbigt med Colins feber. Den gick ända upp till 40,7 och han var knappt kontaktbar i det laget. Ville bara ligga ner och han skakade i armar och ben stackaren. Så vi fick klä av honom, ge honom panodil och försöka få i honom vätska (som han inte ville ha).

Det hjälpte inte så mycket så vi ringde barnakuten som rekommenderade oss att ge honom dubbel dos av panodil, lägga honom och sedan kolla tempen 1,5 timme senare, och hade tempen inte sjunkit då så skulle vi ringa in igen. Sagt och gjort och han somnade bums när vi lade honom i säng. Tempen hade gått ner lite när vi kollade 1,5 timme senare. Och ytterligare ett par timmar senare så hade den gått ner mer, så då kändes det lugnare och så fick han en panodil till när vi lade oss kl 12. Sen sov han hela natten och vaknade pigg och glad som en lärka kl 9.15, och då var tempen på 37,7. Så han mår mycket bättre idag :-).

Jag hade det hellugnt igårkväll och inatt. Inga värkar, vilket har varit skönt eftersom jag inte ville behöva åka in när Colin var så dålig. Men nu när han är bättre får det gärna ske :-).

Nu kör Denis Colin hem till sin farmor där han ska sova inatt. Så hämtar vi honom imorgon förmiddag igen. Ikväll ska vi hem till syrran och äta mat. Det blir lyxigt kött (syrrans kille jagar) och min syster är så duktig på att laga mat så det kommer säkert bli supergott :-).


Colin hittade en pall som han låtsades var ett badkar "bada, bada" sa han när han satt där i, gullunge ;-).


Vilat

Nu har jag precis vilat en stund. Haft ett par värkar, två som inte gjorde så ont, men den senaste kändes precis som en förlossningsvärk.

När Colin har vaknat tänkte jag ta ett bad, och sen försöka mig ut på en promenad trots att jag har sjukt ont i fogarna just nu, men hoppas att badet ska lindra lite, och att promenaden ska leda till onda värkar som leder till bebis ;-).

Jag blir tokig!

Det tog inte lång tid efter att jag lagt mig i sängen innan det började göra riktigt ont igen. Då tryckte det även på massor och bebisen borrade sig neråt som bara denn. Fick ställa mig upp för att andas igenom en del värkar och när jag låg ner så vred och vände jag på mig konstant. Kände den där typiska nödigheten som jag gjorde när det drog igång på riktigt med Colin, så ett tag så trodde jag faktiskt att det var dags på riktigt.

Men kl halv fem på morgonen började det lugna sig, och någon timme senare var det som bortblåst. Det är riktigt frustrerande att ha så ont, och hinna få upp hoppet för att det kan vara på G, för att det sedan ska stanna av. Man blir ju riktigt besviken och ledsen. Inte minst sliten heller för jag har ju inte fått någon sömn inatt :-(.

Men jag får försöka hålla hoppet uppe, det är nog inte långt kvar....förhoppningsvis

förvärkarna fortsätter

Ja, det blir mer och mer, och nu ikväll har de gjort mer ont. Men nu gör de inte så jätteont längre. Men jag känner hur bebisen vrider och trycker neråt och det gör faktiskt ont i livmodertappen och vid svanskotan.

Värkarna började bli ganska regelbundna vid 22-tiden, men efter en timme blev de glesare och gjorde mindre ont igen. Så typiskt. Inte för att jag vill ha ont så sätt, men ju mer ont man har ju mer brukar det ju göra nytta ;-).

Angående att jag har en hormonrand denna gången och inte med Colin så ser jag det lite som ett tecken på att det kan vara en flicka som ligger i magen, men det är ju också bara en skröna precis som alla andra såna "tecken" ;-). Men kul att spekulera.

Nej, nu ska jag försöka lägga mig och sova lite...

Magen v.38+3

Här har vi magen från sidan


tyvärr fick jag inga bra bilder alls då jag fotograferade själv och orkade inte trixa så mycket så det fick bli som det blev :-P

Magen framifrån, här ser man hormonranden, som jag inte hade med Colin, där ser man också tydligt hur långt ner magen hänger.


Feber och tänder

Colin har 39 graders feber lille stackaren. Men inga andra sjukdomssymtom och han har 2 kindtänder på G så febern beror nog på det. Men han är så duktig för han är glad och går runt och leker iaf. Hade jag haft 39 graders feber så hade jag legat däckad och klagat på allt :P haha.

Men han har fått en panodil sup nu iaf så vi hoppas att febern går ner lite.

Denis och Colin sitter i bilen och hämtar mc-donalds mat. Vi orkar inte laga någon mat idag :-P.

Sen får vi se vad som händer, har inte speciellt mycket värkar just nu. Hoppas på att det kanske drar igång inatt, drömma kan man ju alltid göra ;-)

Svar till kommentar

Camilla: Du lämnade ingen blogg eller mejladress så jag kunde inte svara dig, men ger dig svaret här istället :-).

Tarmarna kan ju krångla åt det ena eller andra hållet till och från hela graviditeten egentligen. Så det är inget säkert tecken om magen är körig. Men ofta när förlossningen drar igång så brukar tarmarna vara bra på att tömma sig, men som sagt, det är inget säkert tecken och inget att gå på egentligen.

Ingen bebis än

Nej, värkarna klingade av till läggdags som förväntat och det har inte varit mycket inatt, bara vaknat av lite mensvärksliknande smärtor och hård mage, men inga direkta kraftiga förvärkar.

Men det känns ändå som att det inte är så långt kar nu för tarmarna jobbar på idag (alla som fött barn innan vet vad jag menar ;-)).

Mindre kul är att Colin imorse hade 38,2 graders feber. Vi hade ju precis börjat bli bättre?, fattar ingenting. Han fick lämnas till dagis iaf för han var pigg och glad, så får vi se om de hör av sig senare under dagen. Känner mig också febrig som vanligt, men har ingen feber iaf :-).

Har inte lyckats få Denis att fota min mage så jag får nog se till att försöka göra det själv idag, man vet ju aldrig när den försvinner ;-)

Regelbundna Förvärkar

Har nu i flera timmar haft relativt regelbundna förvärkar. Mellan 9-13 min emellan och de har hållt i sig strax över en minut. Men nu har de börjat klinga av och de flesta gör inte tillräkligt ont för att man ska tro att förlossningen är igång.

Men kroppen övar, och det känns nu som att man är lite närmare dagen D ;-)

Barnmorskebesök vecka 39

Nu har jag kommit hem från barnmorskan och fick mycket positiva besked :-D.

Vecka 38+2
Bebisen ligger djupt fixerad
Bebisens hjärtljud: 140
SF-mått: 35
HB: 135 (helt otroligt, jätteglad för att det har höjts så mycket, förmodligen för att jag äter så bra nu :-))
Blodtryck: 130/75

Hon sa att magen är väldigt välfylld med bebis och att den verkar väga runt 3100 gram nu. Alltså 350 gram mer än vad Colin vägde när han föddes. Så denna får gärna titta ut nu så den kan ha 50-kläderna, hade ju inte räknat med att få en bebis över 3300 iaf :-).

Frågade inte om hinnsvepning för det känns inte så aktuellt längre. Vet att de inte gör det där utan isf hade jag fått åka in till förlossningen. Jag får väl vänta några dagar till och hoppas att bebis själv väljer att titta ut så snart som möjligt :-).


Oplanerat barnledig

Igår fick vi oss ett ordentligt gott skratt här hemma. Mamma kom förbi en stund på eftermiddan/kvällen för att prata lite. Men Colin trodde visst att hon kom hit för att hämta honom för han började genast hämta sin jacka och säga "brumm brumm" (åka bilen). När inte det funkade gick han bort och skulle hämta hennes handväska, och sen hämtade han hennes tofflor. Haha, som vi skrattade, han försökte verkligen febrilt visa att han ville med mormor hem, och det NU!. Och mormor kunde ju inte motstå och lät honom följa med hem och sova där och han var såå lycklig när vi satte honom i bilen, haha :-). Lille sötisen.

Snart ska mamma lämna honom på dagis och sen kommer hon hit och hämtar mig, så ska vi till barnmorskan. Jag hoppas att detta blir sista besöket ;-).

Jag mår förresten mycket bättre från förkylningen redan, så det blev inte alls så illa som jag var rädd för, så något positivt i allt det jobbiga iaf :-).

Ont i kroppen

Ajajaj, nu har jag sjukt ont i kroppen. Foglossningen gör sig verkligen till känna, och sen muskel- och ledvärk på grund av förkylingen. Känns som jag har feber fast jag inte har det.

Kände mig ganska ok när jag vaknade, ingen hosta inatt eller så. Men nu känner jag att förkylningen bryter ut mer ändå, typiskt nog. Hoppades ju att det kanske bara var det där lilla bakslaget igår. Men nu verkar det som att det tänker bryta ut fullt ut iaf.

Dags för ett par värktabletter och nässpray. Usch, är så trött på detta nu!