Sluta amma?

Trodde aldrig att jag ens skulle fundera över detta. Efter Colin så var jag så bombsäker på att jag skulle göra allt och att det verkligen skulle funka denna gången, att jag ALDRIG skulle ge upp, amningen är värt varje pris!!!

Men är det verkligen det? Är det värt oroliga nätter, ömma bröstvårtor, en missnöjd och hungrig bebis och en supertrött och uppriven mamma? Bröstmjölken är det bästa för min lilla tjej, och det är ju så mysigt att amma, eller? Ja, när det funkar, men så som amningen hållt på i MÅNGA veckor nu så är det inte värt det längre. Varje amningsstund innebär en massa fäktande och kämpande. Jag har massor med mjölk, men hon får ändå inte i sig vad hon ska för att hon inte vill suga när utdrivningsreflexen stannar. Jag har försökt intala mig att hon varit i en fas, eller att hon försöker öka mjölkproduktionen, eller haft ont i magen etc och att det finns en lösning. Men hennes magproblem har försvunnit, detta har hållt på allt för länge för att kunna vara en fas och det finns överflöd med mjölk, så jag har verkligen provat ALLT.

Jag kommer gå över mer på flaska, så att vi kan ha fler lugna, mysiga matstunder tillsammans. Hon ska få fortsätta amma, men jag ska inte trilskas med henne, hon ska få amma om hon vill och vägrar hon så får det vara så.

Hela denna dagen har alla tankar snurrat, jag har gråtit och känt mig väldigt uppriven och kluven. Ringt amningshjälpen och gripit efter halmstrån, men inte lyckats få några bättre tips eller råd än det jag redan provat. Så nu börjar jag vänja mig, och känna mig lite mer nöjd med att ge henne flaska. Även om det fortfarande känns riktigt jobbigt att jag inte kan helamma som jag ville.

Nej, nu ska jag ta med min underbara lilla tjej upp till sängen och och mysa och ligga nära. Gud vilka känslor man har som mamma, här sitter jag och skriver istället för att gå och lägga mig, men det är nog ändå en bra ide, så jag kan få ur mig alla tankar och sen gå och lägga mig och somna lugnt.


Kommentarer
Postat av: Madde

Tror det blir bra med flaska :-)Jag har inte provat blutsaft har svårare för det än piller, så jag ska prova mer piller först, går det inte alls så ska jag prova en mildare järnpilla som är brustablett.Visst är bilden fin, när man väl ser ansiktet?

Kram

2009-11-13 @ 06:05:48
URL: http://madelenewyrtz.blogg.se/
Postat av: Mamma Annelie

Förstår gumman att du tycker att det är jobbigt att inte kunna fortsätta amma som du tänkt dig men som jag sa, det är bättre att ge flaska och att hon blir mätt och du mår bra än att du kämpar på och mår sämre själv. Det är ju trots allt så att du ska orka med dom båda små trollen. Det kommer att ordna sig ska du se, jorden slutar inte snurra ;) Kram mamma

2009-11-13 @ 09:55:55
Postat av: Kristina

Jag tycker att du gör helt rätt. Det viktigaste är inte att du kan amma utan att du mår bra som mamma! Att du orkar, får sova, inte har ont och sånt är viktigare än bröstmjölken. Saga blev inte ammad så mycket (och inte alls så mycket som jag hade önskat), men jag ser vinster i det med. Man fick en helt annan närhet då hon tog flaskan, för man kunde titta på varandra. Sen kunde Morgan med få mata henne om han ville vilket gav dem möjlighet att knyta an extra.

2009-11-13 @ 13:28:54
Postat av: tanya

Du är en underbar mamma, vad du än gör så blir det bra sålänge julia får kärlek. kolla bara colin han e föör go och mysig. det är inte amningen som avgör det hela, det e vad du e för människa. tänk positivt.. <3

2009-11-14 @ 23:30:12
URL: http://tanurantala.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback