Farmor

Jag har inte skrivit om detta tidigare eftersom det har varit för nytt och jobbigt. För 3 veckor sedan fick jag veta att min farmor (som bor i USA) har drabbats av en allvarlig cancer. Det började med att hon skulle göra en rutin mammografi och hittade en knöl som verkade misstänksam. De hittade då cancerceller i hennes lunga och bestämde att hon skulle opereras. Vi trodde att allt skulle bli bra efter operationen.

Men efter fler undersökningar fick vi helt plötsligt veta att detta är en väldigt aggressiv cancer. Vi vet inte hur lång tid hon har kvar, men hon ska behandlas med både strålning och cellgifter och sen får man hoppas på det bästa.

Det här kom som en chock, jag har aldrig kunnat föreställa mig att någon i familjen skulle drabbas av något liknande. Det känns jättejobbigt att jag inte kan hälsa på henne när jag vill, nu vill jag ju kunna träffa henne så mycket jag bara kan, jag vill att hon ska få träffa mina barn. Hon har träffat Colin 1 gång, och Julia har hon inte träffat än :-(. Jag mår också dåligt när jag tänker på hur jobbigt hon måste ha det. Hon har farfar hos sig, men det är jobbigt för honom också och när hon kämpar mot denna sjukdomen så behöver hon stöd från flera från familjen.

Vi försöker nu knapa ihop tid och pengar för att se om jag har någon möjlighet att åka dit kanske i Januari när min pappa också förmodligen ska dit. Jag har längtat så länge efter att få åka till USA snart igen, men hade aldrig kunnat tänka mig att det skulle bli under såna här omständigheter. Det här är fortfarande nytt och chockerande, och därför vet jag inte riktigt vad jag ska skriva, men det kändes skönt att få skriva av sig lite om det iaf.

Farmor, jag tänker på dig, varje dag och väldigt ofta, Love you!

Kommentarer
Postat av: Dessie

Åhh, känner med dig/er!

Kan nästan sätta mig in i hur du mår.. men inte helt..

Mamma fick bröstcancer för 2 år sen, hon opererade bort en bit av bröstet, fick strålning och cellgifter. När hon hade en gång med strålning kvar fick hon ett nytt cancerbesked.. dom skulle operera bort en massa körtlar i hela kroppen och hon skulle troligtvis bli förlamad på hela höger sida. Kvällen innan op visade proverna att cancern var borta. Ett par veckor senare fick hon sin tredje cancerdiagnos, men även den cancern försvann.. Vi har aldrig fått svar på varför, men hon har troligtvis godartade cancerceller i kroppen, som kan visas på prov, för att sedan försvinna.. Om 3 år ska hon sluta med sin medicin, och då finns det 80% risk att hon får livmodercancer..

Cancer är hemskt, men många går att bota..

Hoppas ni får ihop pengar så du kan hälsa på henne!! Kramar!

2009-11-16 @ 11:59:54
URL: http://dessieborgstrom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback