BVC besök 10/11

Julia är nu 2 månader och 2 dagar gammal och väger 5192 gram och är 57 cm lång :-). För 2 veckor sedan vägde hon 4815 gram och var 55 cm lång, så visst växer hon :-D.

Men hon verkar inte bli mätt vid amningarna och det är ju egentligen inte konstigt eftersom det bara är en massa småätande helatiden. När vi kom hem så pumpade jag ut 60 ml från ena bröstet som hon slukade direkt. Hon verkade mer hungrig och jag gav henne bröstet och hon åt tills utdrivningsreflexen lade av, då började hon släppa och gnälla som vanligt så jag pumpade ut mer och gav på flaska. Jag trodde att hon skulle bli nöjd efter det men nej, hon fortsatte gnälla och lät riktigt ledsen, helt förtvivlad. Så till slut gjorde vi en flaska med ersättning som hon också slukade snabbt och efter det blev hon mer nöjd. Inte konstigt att hon verkat så missnöjd nu flera dagar när hon inte blivit mätt :-(.

Min plan nu är att pumpa, amma, pumpa och amma så mycket det bara går för att öka mjölkproduktionen mer. Eftersom hon inte ammat som hon ska så har mjölkproduktionen minskat så jag ska göra så här och hoppas att det ökar och att hon lyckas bli mer mätt.

Kommentarer
Postat av: Lupin84

Kämpa på.. hoppas de ökar - så hon blir mätt vid amningen!

2009-11-11 @ 11:48:13
Postat av: Beckah

Jobbigt. Vill skicka en kram. Det är skitsvårt, men försök slappna av och lita på din kropp. ibland får jag sån där panik jag också de dagar jag har lite mindre mjölk. När det bnlev så med Alvin petade jag då och då in 30 ml ersättning för jag litade inte på min kropp. Med Elmer nu har jag haft is i magen, låtit honom tutta fritt, försökt att inte tänka på det och vips - 1-2 dagar senare har jag haft mycket mjölk igen. Det går upp och ner här också men han går ju upp, växer och frodas.Lycka till! kram.

2009-11-11 @ 23:43:59
URL: http://beckahbitch.blogg.se/
Postat av: Beckah

När du pumpar ut samt när du ger ersättning, ger du då i flaska?För i så fall är det absolut därför hon krånglar och tycker det är tråkigt när hon får jobba igång tömningsreflexen.Det är det här som är anledningen till varför flaska inte rekommenderas iallafall så jag gissar att det är det som hänt.Sånna här små glömmer ju snabbt så mitt förslag är egentligen att sluta med flaska och istället tillmata med kopp eller sked (krångligt och söligt men kanske värt det om det funkar?) och fortsätta amma och hoppas på att hennes lathet går att bota hehe :-) äta ur flaska är ingen ansträngning eftersom det är jämnt flöde och då blir de lata för amningen ionnebär jobb.Jag håller verkligen tummarna.Vill tillägga att jag gav Alvin med flaska också trots att det är emot rekommendationen. Tror att de flesta som ger tillägg tar till nappflaska eftersom det är enkelt och har man tur så påverkar det inte bebisens lathet men om man har otur så gör det det men jag förstår varför man chansar. Andra tillmatningssätt är rätt krångliga.

2009-11-12 @ 08:12:37
URL: http://beckahbitch.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback