Vecka 31

Idag ska vi in till Ängelholm och träffa en läkare för att prata om mina krämpor. Min sjukskrivning gick ut igår så den ska ju troligtvis förlängas. Hoppas också att jag kanske kan få lite hjälp med vad jag kan göra åt foglossningen och så för det är riktigt jobbigt nu. Kan inte göra nånting alls utan att få fruktansvärt ont. Ska även be dem kolla HB-värdet igen för att se så det inte sjunkit ytterligare.

Nu har jag även gått in i graviditetsvecka 31

Bebisens lungor och matsmältningssytem är nu nästan färdigutvecklade. Ökningen i längd kan komma att sakta av (bebisen är ungefär 40 cm lång nu), men den kommer att lägga på sig vikt ända fram till födseln.


Bebisen fortsätter att blinka och kan förmodligen se vad som händer inne i livmodern, till exempel skiftande ljusnivåer och rörliga ljuskällor. Om du håller en ficklampa mot magen, kanske bebisen inte bara vänder sig mot den, utan sträcker sig eventuellt mot ljuset.


Nu omges bebisen av ungefär en liter fostervatten, men det blir mindre när den blir större och det blir trångt. Din expanderande livmoder trycker på diafragman, vilket kan göra att du känner dig andfådd och har svårt att andas ordentligt, men det är en naturlig följd att att det är trångt om utrymmet.


Kommentarer
Postat av: Pilstyrarna

Nu är det väl ändå riktig svensk sommar ute med regn och allt! Eller vad säger ni folket?Lycka till med graviditeten :)

2009-07-06 @ 11:16:12
URL: http://pilstyrarna.blogg.se/
Postat av: Em, 15 år och gravid med tvillingar.

Jag tror inte det var din kommentar..:) Det var någon som skrev: "alla tvillingar jag vet om har kommit minst tre veckor förtidigt så varför har inte dina kommit!?" Och det var liksom droppen^^ haha

2009-07-06 @ 14:14:36
URL: http://ellamarie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback