Måndag Update

Nu har jag en spiral och är typ fullt skyddad mot graviditet i 5 år ;). Är faktiskt skönt att ha något som sitter så länge utan att behöva tänka på piller man ska ta varje dag, eller ringar man ska byta vissa månader o.s.v. Dessutom ska den förhoppningsvis göra så att jag slipper mens och mensvärk :D.

Däremot så gjorde det riktigt ont efter att jag satt in den. Fick kraftiga menssmärtor, kändes som de första värkarna under en förlossning, mådde illa och blev helt skakis. Men det gick över efter en halvtimme så det försvann ju snabbt :). Nu har jag inte ont alls och har inte haft det på länge.

På vägen hem svängde vi om mamma och åt fika. Där fick jag lägga mig i sängen med en värmekudde mot magen och efter en liten stund blev jag mycket bättre och kunde sätta mig och fika med dem :). Sen fick Colin stanna där och jag och Denis och Julia körde hem. När vi kommit hem tog jag en promenad med min granne och hennes små söta barn som cyklade framför oss. Vi alla hade reflexvästar på oss så vi syntes klart och tydligt :).

Efter det gav jag Julia en flaska och sen var det liv här hemma. Hon ville ingenting, inte ligga i vagnen, inte sitta hos mig, inte gungas och inte ha napp eller flaska. Jättearg var hon och så höll det på ett par timmar innan hon äntligen somnade i sin gunga. Men bara en stund efter så välte katten ner en lampa och kruka från fönsterkarmen (andra lampan som gått i kras på ett par veckor :P). Självklart vaknade stackaren igen och var livrädd.

Nu sover hon igen lilla sessan och jag kan äntligen pusta ut.

För en stund sen ringde mamma och berättade att hon klippt Colin, ska bli spännande att se imorgon :-)

Imorgon är det dags för Julias 3-månaders kontroll och första vaccinationsspruta.


Kommentarer
Postat av: Kristina

Jag har fått mer mens och mensvärk sedan jag satte in min spiral... Så det stämmer inte, det är många som säger att barnmorskan säger det och sen blev det värre.

2009-12-08 @ 08:26:37
Postat av: Caroline - Mamma till Freija & Loke.

Hallu! Jag la till dig på msn i förrgår men du verkar inte ha varit in något eller iallafall inte samtidigt med mig.

2009-12-08 @ 10:40:59
URL: http://freijasmamma.blogg.se/
Postat av: Carro

Kristina: Är det en koppar- eller hormonspiral? Kopprspiralen gör ju ofta så man får mer mens och mensvärk, men hormonspiralen tvärtom. Det är inte min BM som sagt att man får mindre mens, det står i broshyren för hormonspiralen.

2009-12-08 @ 12:31:54
URL: http://carolinehofer.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback