Torsdag

Nu åkte Denis iväg på sitt andra larm. Har ingen aning om vad det gäller eller hur länge han blir borta. Blir lätt bränder nu och jag misstänker att det säkert är en gammal gräsbrand som satt fyr igen ute vid motorvägen.

Har varit hos läkaren idag och det var lång väntetid då de hade överbokat och haft sig. Men när jag väl kom in gick besöket rätt så fort eftersom hon inte behövde undersöka mig på grund av att jag var inne igår. Fick en sjukskrivning på 75% och det räcker iaf för att kunna ha Colin på dagis fram till Denis kan hämta honom, hoppas nu att detta gör att det blir bättre.


Jag får bara mer och mer ont av foglossningen. Nu börjar det bli väldigt jobbigt att sitta upp och det gör ont och värker även när jag är stilla.


Känns som att magen verkligen börjar blåsa upp ordentligt nu, börjar bli en mer rundning och den är verkligen uppspänd. Bebisen sparkar massor och rör sig därinne. På kvällen när jag ligger i soffan kan jag känna den trycka och vrida sig fram och tillbaka och igår kunde jag känna huvudet på ena sidan, lite bredvid ovanför blygdbenet, och då kände jag fötterna buffa på andra sidan uppe på sidan av magen, hehe, kändes lite kul, speciellt att jag kan känna det så tydligt redan nu :-).

Colin ligger/sitter uppe i sin säng och pladdrar på, är väl 15 min sen vi la honom där så jag får gå upp och kolla till honom, misstänker att han kanske har gjort nr 2 så jag får nog byta på honom. Sen hoppas jag att han kan somna så jag får vila lite, har riktigt ont och känner mig inte riktigt kapabel till att lyfta och bära Colin nu.


Stackars ekorre

Hehe, nu ska jag berätta vad larmet handlade om. Det var en ekorre som hoppat ner på en elledning och börjat brinna, den hade sen ramlat ner på marken och satt fyr på gräset och brandkåren blev tillkallad. Tyckte så synd om lilla ekorren men samtidigt så himla komiskt att en ekorre orsakade Denis första larm ;-).

Idag blev det att jag åkte in till gynakuten. Hade kraftiga mensvärksliknande smärtor i livmodern hela förmiddagen och när sammandragningarna drog igång värkte det mellan benen och så kände jag tryck neråt så jag blev rädd och kände att det nog var dags att åka in och kolla så allt är ok. Mamma var snäll och körde in mig då Denis inte kunde. Stackars Colin fick vi dra upp ur sängen men han lyckades sova i bilen och sen i vagnen när vi var på sjukhuset iaf.

När jag kom in hade jag så ont att jag fick lägga mig på en säng och det var ju bra för jag var rädd att behöva sitta i väntrummet. Tog prover för UVI och lite annat och allt såg bra ut, så det fanns inga tydliga förklaringar till sammandragningarna. När de undersökte mig var tappen opåverkad så det var också jättebra. Fick recept på panodil så jag kan köpa större paket eftersom jag tar det varje dag, och så fick jag även recept på bricanyltabletter som förhoppningsvis ska stoppa eller iaf lugna sammandragningarna när de är som värst och intensivast.

Imorgon ska jag till läkaren och då blir det förmodligen en förlängd sjukskrivning och förhoppningsvis att de ökar procenten så jag kan ha Colin ett par timmar extra på dagis så jag bara behöver lämna honom och inte hämta också. Tyvärr så blir det ju bara värre och värre och vi måste försöka minimalisera lyft och kroppsanträgning så mycket det går.Första larmet!

Nu åkte Denis iväg på sitt första brandlarm, hoppas jag, men jag tror säkert att han hann med efterrsom han var på jobbet när det larmade och för att jag inte får tag på honom på telefonen.

I måndags fick han veta att han får börja åka med på larmen så han har varit i full beredskap. Planerat varenda toalettbesök, duschning och allt, allt för att vara så snabb därifrån som möjligt ;-). hehe. Och idag kom äntligen det första larmet. Kan förstå om han nog var riktigt nervös och uppspelt, t.om. jag blev alldeles nervös när jag hörde sirenerna och visste att NU händer det :-D. Får se när han ringer sen vad det va för larm och hur det gick.

Igår fick Colin sin 1-års vaccination och fick feber på kvällen. Nu på morgonen ville han inte riktigt äta sin frukost och är lite allmänt gnällig, så jag tror att febern kan komma tillbaka när som helst så vi lämnar inte honom på Dagis idag. Det är dumt att chansa om han skulle få feber när han är där så man måste hämta honom då, bättre att han är hemma i lugn och ro. Imorgon slutar Denis tidigare så då blir det inget Dagis heller, så han ska inte dit förrän på måndag nästa vecka.


Bilder på Colins nya frisyr

Här kommer bilder på Colins nya frisyr


Och här visar Colin ett av sina favoritsnacks


Och här måste jag ju bara visa Colins egna lilla mästerverk, första gången han fotograferade och det var när han tog mobilen olovligt ifrån mig ;-)

Lite bättre

Idag är det lite bättre. Jag har fortfarande väldigt ont men sammandragningarna kommer inte lika ofta. Runt en gång i halvtimmen ungeffär och det kan jag stå ut med, dessutom passar mamma Colin idag till imorgon så jag får vila ut ordentligt. Mamma var inne med Colin till bvc idag och han hade gått upp ett halvt kilo på två månader och växt 2 cm, han växer fortfarande så det knakar min lille kille :-).

I eftermiddag när Denis kommer hem ska vi in till Örkelljunga och handla lite pålägg och våtservetter och annat smått som behövs.

Vi håller på och kollar på en ny kamera. Den kameran jag har har jag tappat bort överföringssladden till så vi måste alltid föra över bilderna till Denis dator först med minneskortet och sen skicka över dem till min dator. Dessutom är det något fel med kameran som gör att den slukar batterier så det blir dyrt i längden att använda den och det är hopplöst när man ska iväg och den dör efter att man tagit 4 bilder.

Nu har jag kollat runt och hittat en liten favorit. Den har 10,2 mp, bildstabilisator och andra funktioner som jag önskar, och så är den ROSA, har länge sagt att när vi väl köper en ny digitalkamera så vill jag ha en rosa :-D.
Hittade en skitsnygg liten väska till också :-D

Jobbig dag

Idag har det varit en riktigt jobbig dag. Jag hade väldigt svårt redan på morgonen att gå och lämna Colin på dagis, tror det tog dubbelt så lång tid när jag gick hem än det brukar, myrsteg som hette duga. När jag väl kom hem gick det inte att gå i trappor så det var bara att glömma att tvätta som planerat så jag fick lägga mig i soffan och läsa en tidning och bara ta det lugnt. Slumrade nog till en stund för jag var väldigt trött. När det var dags att hämta Colin åt jag först ett par mackor för jag var väldigt hungrig och sen gick jag iväg. Tog också ganska lång tid att gå den lila biten. Började få väldigt smärtsamma sammandragningar som efter ett tag kom regelbundet med 5 min mellanrum, och så höll det på ända fram till 19.30. Då hade jag så ont att jag inte visste var jag skulle ta vägen och var ju självklart rädd också när de kom så pass regelbundet så jag ringde sjukvårdsrådgivningen som frågade om jag provat att vila vilket jag fick förklara att jag inte kunde och då sa de att jag skulle komma in akut. Denis var fortfarande iväg och när han kom hem skulle det bara vara en halvtimme kvar innan han skulle iväg på nästa kurs så jag hade ingen möjlighet att åka.

Kände ändå att jag inte skulle klara av att åka in, har inte fått någon betydelsefull hjälp innan så därför hade det egentligen bara varit onödigt att åka in. Innan v.22 får jag inte komma in på förlossningen och då kan det ta lång tid innan någon läkare kan hjälpa en, och att sitta i ett väntrum med de sammandragningarna fanns inte på kartan.

Jag fick lägga Colin extra tidigt idag för att klara den sista tiden som Denis är iväg nu. Nu har sammandragningarna lugnat ner sig. Har väl haft 3-4 stycken den senaste timmen så de kommer inte alls lika intensivt iaf. Har dock fortfarande väldigt ont, både av spänd och öm livmoder och av foglossningarna. Känner mig väldigt mör och alldeles utmattad.

Nu är det vila, vila och åter igen vila som gäller. Hoppas att Denis kan komma hem med något att äta sen också för jag har inte fått i mig någon mat idag.

Blev tyvärr inga magbilder idag eftersom Denis inte varit hemma och ikväll orkar jag tyvärr inte ställa mig upp och posera ;-). Men hoppas att vi ska kunna fixa det imorgon!

Söndag

Nu har jag varit slarvig igen. Vi har varit iväg mycket i helgen och när vi väl kommit hem har jag haft så ont att jag inte orkat sitta vid datorn. Men nu gör  jag ett litet försök iaf :-).

Igår åkte vi upp till Ugglarps camping i Falkenberg för att hälsa på mamma & pappa och A och B som var ute med sina husbilar. VI ville överraska dem och hade lite problem att hitta då de hade cyklat ut till en udde på stranden, men till sist hittade vi dem så det var riktigt kul att vi kom dit helt oväntan :-D. Det var grymt fint väder så vi var ute hela dan, grillade och pratade och njöt i solen. Vi kom hem i lagom tid för Colin att sova och efter det degade vi i soffan helt utslagna och goa ;-).

Idag skulle vi egentligen iväg till hembygsparken och titta på djuren i Ängelholm men Denis mamma ringde och frågade om vi hade lust att komma och det hade vi så det blev en tripp in till Helsingnborg istället :-). Där fick vi handlat en del och Denis fick en klippning, vilket verkligen behövdes ;-).

Nu har jag dock grymt ont av foglossning och riktigt intensiva sammandragningar som kommer då och då. Hoppas att det känns bättre tills imorgon när jag vilat ett tag för att jag ska klara lyfta och bära Colin imorgon bitti. Som det är just nu hade jag inte klarat det, klarar knappt av att ta mig ur soffan :P. Ska be Denis snällt och fråga om han kan värma riskudden till mig så jag kan lindra smärtorna lite med värme.

Imorgon blir det bilder både på Colin och magen :-D

Torsdag

Oj då, nu har jag inte skrivit på några dagar så här ska jag uppdatera lite :-).

Colin trivs väldigt bra på förskolan och det går jättebra vid lämingarna, han börjar gråta precis när jag lämnar över honom men det går över nästan lika fort igen. Han har inte så lätt för att somna inne bland de andra barnen, vilket jag verkligen hade förväntat mig ;-). Så han har fått sova ute i vagnen de senaste gångerna och det har gått jättebra. Vi har fått punka på ena däcket till vagnen så det var väldigt trixigt att gå till förskolan imorse. I eftermiddag får Denis hämta honom på sin rast så vi inte förstör hjulet helt.

I måndags sålde vi det stora akvariumet. Känns skönt med lite extra pengar vilket vi verkligen behövde nu. Inte lätt med sjukdagar och min sjukskrivning som vi inte ens vet om den blivit godkänd än.

I måndags klippte vi Colins hår för första gången! Kändes lite läskigt för han hade ju sååå söta lockar där bak men håret gick ner i ögonen på honom och allt kladd fastnar i håret helatiden så det var ändå bäst att klippa det. Men så söt han blev, ser ut som en riktig liten pojke nu :-). Ska försöka få in någon bild lite senare så ni får se :-).

Måste ju också berätta att Colin kan dricka från sugrör! När vi var hemma hos min syster igår för att grilla hade jag tagit med mig en sån liten jouice med sugrör och han drack hur bra som helst, så nu blir det mycket enklare med dricka när vi åker bort och så.

Igår gissade pappa på min mage. Han har ju gissat på många i släkten, och haft rätt VARENDA gång! Så därför känns just hans gissning extra spännande, och han säger att det blir en flicka :-). Ska lägga in en ny bild på magen på måndag nästa vecka och tänkte ha en liten röstning här och se vad ni gissar på ;-).

Vecka 20

Nu går jag in i v.20 och halva graviditeten har gått!
Helt otroligt vad fort tiden går egentligen. Bebisen sparkar för fullt varje dag och jag känner när den vänder sig och trycker. När jag tog ett varmt bad igår för att minska sammandragningar så började den sparka som en tok. Har läst att det inte blir varmt för den lill* i magen när man badar varmt men nu blir jag osäker, gick iaf upp efter en liten stund för jag fick ingen lugn och ro iaf ;-).

På kvällen när jag låg i soffan var det full fart i magen igen och då fick Denis känna för andra gången. Han kände första gången i v.18 men nu kände han ännu tydligare och fler sparkar dessutom :-).

Här är lite fakta om vad som händer i graviditeten just nu:
Bli inte förvånad om du blir tröttare nu. Du kommer att växa snabbare under kommande veckor och det kan vara bra att sakta ned på tempot. Det kan också börja bli dags att ta dig en titt på bra midjeresårer - eller varför inte sådana man kan utöka sina vanliga byxor med? Om du kan och vill kan det vara skönt att ta en tupplur framåt eftermiddagen. Din bebis hörsel fortsätter att utvecklas och den håller på att lära sig känna igen ljudet av din röst. Anlagen till din bebis mjölktänder är redan färdiga och det som så småningom kommer att bli vuxentänder håller redan på att formas bakom dem. 


Nu utvecklas sinnena fort. Nervcellerna för de olika sinnena - smak, lukt, hörsel, syn och beröring - utvecklas nu i sina respektive områden i hjärnan. Produktionen av nervceller saktar av när existerande nervceller blir större och etablerar mer komplicerade förbindelser. Du som väntar en flicka kan tycka det är intressant att veta, att hon nu har ungefär sex mijoner ägg i sina äggstockar, vars antal kommer att ha sjunkit till cirka en miljon vid födseln.


Nu har du säkert känt din bebis röra på sig. Ibland kan det hända så mycket därinne att det är svårt att sova. Din bebis kommer att vara mycket aktiv de kommande tio veckorna, tills det börjar bli för trångt i livmodern


Första dagisdagen

Idag är det Colins första riktiga dag på dagis. Från och med nu kommer han vara där varje måndag-torsdag. Fick smörja hans kinder och armar med solskyddkräm innan jag gick för det verkar bli ganska soligt ute idag och det är svårt att hålla honom i skuggan, så man får skydda honom så gott det går med hatt, solskyddsfaktor och kläder.

Det var första gången jag lämnade honom, Denis var ju den som lämnade under andra inskolningsveckan så jag blev lite skakis i benen när han vägrade släppa mig och drog i mig och pep (speciellt eftersom han inte varit så mammig den sista tiden). Så instinktivt ville jag ju bara hålla kvar honom och krama och pussa honom och inte lämna honom. Men när man väl börjat så måste man fortsätta med lämningen så det blir så smärtfritt som möjligt. Jag ställde honom framför deras tvättmaskin som han är så intresserad av och lät fröken ta över medan jag gav honom en puss och vinkade hejdå. Ett litet pip och sen var det bra :-). Så det är jätteskönt att det går så bra. Idag blir det intressant att se hur det har gått med sömnen för det har han inte provat innan.

Idag ska vi sälja akvariet. Har redan tömt vattnet och lämnat fiskarna. Idag ska vi ta ut all sand och packa ner alla grejjer de ska ha med sig. De hade ganska bråttom med att hämta det så de får själva skrubba kanter och baksidan för det hinner vi inte med. Men jag kommer ju ihåg att som köpare gör man det gärna själv ändå för att man vill att det ska bli ordentligt och för att det är roligt att hålla på med det inför uppstart :-).

Ikväll ska vi äta grillad flintastek och potatissallad, hehe, har blivit mycket grillat och potatissallad sista tiden, men det är ju sååå gott :-D

Pyssel och fotboll

Idag ska Denis ner till Landskrona och kolla på fotbollsmatch. Jag stannar hemma och tvättar och tänkte beställa hem lite pysselgrejjer som jag kan hålla på med när Colin är på dagis på dagarna sen. Jag får ju inte anstränga kroppen och jag har inte lust att ligga ner hela dagarna, så att sitta och pyssla/måla kan ju vara en bra sysselsättning :-).

Igår färglade jag en tavla på NallePuh till Colin. Köpte den på Netto för längesen och har inte fått tummen ur förrän nu när jag blev riktigt sugen på att måla :-). Det var dock ingen höjdare att måla vattenfärg på en sån duk, var väldigt svårt att få det jämnt, men efter en stund tyckte jag att det såg finare ut om man inte gjorde det så jämnt utan det fick bli lite fläckigt och dant på olika ställen ;-).

Bjuder på ett kort på tavlan och en härlig bild på Colin tagna imorse när vi år frukost.Ullared och hårfärgning

Igår var vi på Ullared hela dagen och det blev tufft som väntat. Efter 3 timmar kände jag hur jag var alldeles svimfärdig och hjärtklappning och sammandragningar. Tog då en dricka och satte mig och vilade i fiket medans jag väntade på M.

Det var iaf roligt att äntligen få komma dit och köpa det jag vill ha/behöver :-D. Köpte två par mammajeans, linnen, shorts, kjol och klänning, så jag känner mig laddad inför sommaren och behöver inte gå runt i mjukisbyxor längre ;-).

Köpte också en body och ett par byxor till Colin, strumpor och pyjamaser, sen köpte jag en liten färgglad body till bebisen i storlek 50, kunde inte låta bli ;-).
Köpte även kläder till Denis trots att han sagt att han inte behövde, men jag tyckte han kunde få lite nytt också, det är ju så extremt billigt och han blev ju faktiskt glad när jag kom hem med det :-).

Fick lust att färga mitt hår och ville göra det ljusare, köpte en färg som heter ljusblond och M hjälpte mig med att sätta i färgen när vi kom hem och hade ätit. Blev lite orolig när färgen var alldeles brun och håret såg ut att bli mörkare istället för ljusare under verkningstiden. Och det blev mörkare, men inte så mörkt som jag trodde, och det blev ju en jämnare snyggare färg än den jag hade innan så det var ändå värt det :-). Vill klippa mig hos frisören sen och tänkte att man kanske kunde göra ljusa slingor där isf.

Idag har jag fixat i garderoben. Lagt undan byxor m.m. som jag inte kan använda på ett tag nu, och så hängde jag in allt nytt :-). Senare ska vi på kalas hos S som fyller år och det är skönt att det är här i fagerhult så vi kan gå hem så Denis för en gångs skull kan få ta lite gott att dricka :-). Blir väl att vi går hem vid 8 för att lägga Colin och om Denis har lust att gå tillbaka så får han göra det en stund innan kvällen är slut. Han är ju den enda som kan dricka och jag kommer nog vara så trött ändå så det blir nog skönt att lägga sig ner och ta det lugnt när Colin ska sova.

Smärtor och glädje

Pendlar mellan att känna hopplöshet av alla smärtsamma sammandragningar och foglossningen som bara blir värre och värre, och att känna en otrolig glädje över min underbara man, finaste son och det kommande barnet i magen. En  sak är ju säker och det är att det är värt all smärta, och det är skönt att veta att det bara gäller i en begränsad tid. När kroppen återhämtat sig efter förlossningen och man kommit in i nya rutiner o.s.v. så kommer kroppen orka igen och jag kommer kunna njuta av vardagen mycket mer :-). Känner mig också lyckligt lottad som har min man och familj som ställer upp i vått och torrt och avlastar mig och att jag lever i ett land där man har möjlighet att få sjukskrivning som faktiskt hjälper lite eftersom jag kan vila.


Idag ska vi grilla fläskkotletter och äta potatissallad och vi lade köttet i marinad för ett tag sen så det hinner ligga och gotta till sig ordentligt innan det ska grillas senare i eftermiddag. Då kommer även S över och äter tillsammans med oss. Ikväll kommer R och M för att vi sedan ska åka till Ullared tidigt imorgon, eller ja, tidigt och tidigt men det blir ju runt 8-9.


Har skrivit en inköpslista och ska lägga till ett par saker så det känns skönt att man har något att gå efter så man inte glömmer något, eller plockar på sig för mycket :P.


Imorgon får jag förbereda mig med värktabletter och foglossningsbältet, och så får jag börja med det viktigaste först, d.v.s att prova ut och välja mammakläder (det passar även bra för efter det kan jag ha foglossningsbältet på).


Pappig

Ja, Colin har kommit in i en period då han är väldigt pappig. Det började för ett tag sen när Denis jobbade och Colin ville bara vara med Denis när han kom hem. Nu när Denis är ledig lämnar han inte honom en sekund, inte ens om jag försöker få hans uppmärksamhet :-P. Dessutom tror jag att på grund av mina smärtor och att jag inte kan ägna lika mycket energi på Colin så tyr han sig mer till Denis.

Idag gick det jättebra på inskolningen, det var bara lite småprotester när Denis skulle lämna honom men han var snabbt glad igen och undersökte allt och hade mycket roligt när de var ute. Hans fröken berättade att han sa "titta" till allt :-). Känns så konstigt att man kan börja lämna bort honom så på det sättet, och att det går så bra redan nu, trots att han kommit in i en så känslig period med sin pappa. Imorgon ska han äta middag på förskolan så det blir intressant att höra hur det gått, sen kommer han nog vara redo för att somna direkt när han kommer hem.

Efter vi hade hämtat Colin på förskolan idag åt vi lite fika tillsammans (som blev min frukost :P). Sedan fick han en flaska och somnade gott i min famn. Sen låg han i sin säng, Denis låg i ena soffan och jag i andra så sov vi alla 3 i 3 timmar!! Haha, helt slut var vi, skönt var det iaf :-).

Hehe, kan säga att jag har lite svårt att glömma det där med könet nu. För jag får för mig mer och mer att jag faktiskt såg vad det var för kön trots allt. Och att ha en aning om vad det är, men inte veta är ganska frustrerande ;-). Jag drack lite coca-cola nu ikväll vilket jag inte gjort på länge och det gick bebisen igång på, som den ligger och sparkar nu!

Ultraljud!!!

Nu har vi kommit hem från Ultraljudsundersökningen och jag börjar med att berätta att allt såg jättebra ut så det känns verkligen jätteskönt :-).
Colin fick följa med men han fick sitta utanför med Denis under själva medicinska undersökningen och så fick de komma in när bilderna togs för att få se lite iaf :-).
Enligt min egen uträkning så var barnet beräknat till den 12 September, och nu satte de den 13 September som beräknad födsel, så det stämde ju jättebra och det känns skönt att inte behöva flyttas så mycket :-). Bebisen beräknades att väga 207 gram nu också.
Vi ville veta könet och barnmorskan var villig att visa, men navelsträngen låg mellan benen så hon kunde inte säga säkert. Hon sa att hon inte såg någon snopp, men att det inte säkert behöver vara en flicka ändå för den kan ju gömma sig bakom navelsträngen. Så vi får vänta till förlossningen och det känns ju på ett sätt lite extra pirrigt :-). Vi har ju neutrala kläder så praktiskt sätt är det ju inte så jätteviktigt att veta könet ändå, det var ju bara för skojjs skull.

När vi körde hem åkte vi en sväng om Örkelljunga och fikade på nya konditoriet, men jag tyckte inte det var speciellt gott. Vi åt varsin räkmacka och den var konstig, sen åt jag en sån kaktusbakelse som jag brukade äta när jag var liten och den var inte heller go :P, hehe. Men det var mysigt att sitta och fika lite iaf :-).

Här kommer bilden på lilla bebisen där man ser huvud i profil, överkroppen och en arm som sticker upp :-)

Äntligen!

Äntligen är det tisdag och snart dags för Ultraljud! Ska bara ner och duscha, äta frukost och sen ska vi hämta Colin på förskolan och köra. Egentligen får vi inte ha Colin med oss men vi har inget val för vi har ingen barnpassning, då måste vi ju få ta med honom. I värsta fall får väl Denis vänta utanför med Colin under själva undersökningen och sen komma in och titta lite när allt är klart.

Hihi, är alldeles pirrigt i magen nu, see youu!!!

Ajajaj

Massor med sammandragningar som gör rejält ont, ända bak i ryggen, känns som rejäl mensvärk och panodilen hjälper inte så här ligger jag och försöker "vila bort det".

Ultraljud imorgon så det ser jag fram emot iaf :-D

Magbild v.19

Nu är jag i v.19 och tänkte bjuda på en magbild!

Söndag med grillning

Idag fick jag mig en ordentlig sovmorgon. Gick upp 10.30 och då var Denis iväg med Colin men kom hem strax efter. Det var väl därför jag sov så länge, för att jag inte stördes av Colins tjutande och tjoande. Vi åt frukost tillsammans och Colin var inte nöjd med sin macka. Han har fått mjukost på de senaste gångerna och älskat det men idag fick han bara smör och det protesterade han emot, han ville ju ha sin mjukost ;-).

Efter det dammsög jag alla golv och sedan torkade. Dammtorkade även på fönsterkarmar och lite andra ställen. När solen lyser in ser man ju allt damm :P. Hade foglossningsbältet på mig och det gick ganska bra, men nu efteråt har jag jätteont. Ska ta en varm dusch sen. Efter duschen och det kommer S och D och lille J hit så ska vi grilla och äta god mat.

Nu har jag gått in i v.19, shit vad tiden går fort och nu är det bara två dagar kvar till Ultraljudet!!! Börjar bli lite pirrigt och smånervöst ;-).

Ska ta en ny magbild ikväll tänkte jag :-)

Bilder från fredagSom ni ser så är Colins favoritsyssla just nu att vinka vid varje tillfälle som ges :-)

Fredag- sol och glass!!!

Idag är det fredag och påskhelg :-D. Har haft flera timmar för mig själv då Denis var nere i Landskrona med Colin och de timmarna spenderade jag i solen med glass och iskallt vatten, sååå skönt. Men jag råkade ut för en liten "olycka". Jag är så himla blek och tänkte att äntligen får jag lite tid att sola så jag kanske kan bli lite brun och framförallt få lite fin färg på magen som man ska visa i sommar. Men vad händer när jag kommer in? Jo jag ser ju ut som en leopard! Alldeles vit/brunfläckig. Läste sen att graviditetshormonerna kan orsaka pigmentfläckar om man utsätter sig för sol, och de kan sätta sig var som helst på kroppen eller i ansiktet, så hädanefter så är det stark solskyddsfaktor i ansiktet som gäller för jag vill verkligen inte få det där. Det är tydligen fläckar som inte försvinner heller. Så nu får jag stå ut med en fläckig mage :-P.

När Denis kom hem tog jag med Colin ut i vagnen och träffade S och H och vi gick runt och tittade på lite hus i området som är till salu och så passade vi på att låta Colin gunga lite och det tyckte han självklart var superroligt :-). Tanken var att Colin skulle sova en stund i vagnen men så blev det inte. Så fort jag lagt ner honom började han busa och leka tittut med filten och sparka med benen och hade sig. Men men, han sover väl riktigt gott inatt istället då :-).

Nu är Denis iväg på macken och köper räkbaguetter, vi har inget kött hemma att grilla och allt är ju stängt idag, och vi är inte speciellt sugna på pizza eller liknande, så det får bli goa baguetter istället ;-).

Har lite bilder från idag som jag tänkte lägga in senare så kika in igen ;-)

TV-kväll

Nu ikväll blir det bara att slappa framför TV:n. Måste ligga ner för jag har haft regelbundna sammandragningar sen 17.00 och de har inte lugnat ner sig än trots vila och panodil.

Idag har Colin varit väldigt gnällig. Verkar som att han har ont i tänderna och det ser även ut som det är nya på G, alltså har han fått 3 tänder på bara ett par veckor så det är nog inte så konstigt att det gör ont. Han har iaf haft sina små stunder då han lekt tittut och hittat på andra grejjer, som att undersöka lådan till gungan som ha fick i födelsedagsprent, den var väldigt intressant ;-).

Här kommer bilder från när han vände och vred på lådan och undersökte den för fullt :-).


Utmanad av Dessie

Fyra Tv-program jag brukar se.
* Desperate Housewives
* Greys Anatomy
* Brothers and Sisters
* The Mentalist
Fyra saker jag gjorde igår.
* Tvättade och vek kläder
* Diskade
* Satt vid datorn
* Badade i badkar
Fyra grejer som står på min önskelista.
* Föda barn
* Varmare väder och ännu mera sol
* Förminska brösten (blir av efter nästa barn)
* Kunna röra mig utan att få sammandragningar och ont.
Fyra saker jag avskyr.
* Att bli sviken
* Oro/Stress
* Smärta
* Vinter och kyla
Fyra saker jag tycker om att göra.
* Spendera tid med familjen
* Fotografera
* Sitta ute i solen och äta glass
* Få min son att skratta och le
Fyra saker jag åt igår.
* Mackor
* Grillad fläskfile och potatissallad
* Chips
* hmm, vatten?
Fyra namn jag skulle kunna döpa mitt barn till.
* Ellinore
* Celine
* Tino
* Jacob
Fyra jobb jag skulle vilja ha.
* Fotograf
* Frisör
* Mäklare
* Advokat
Fyra snabbmats ställen jag gillar.
* Ätit alldeles för mycket snabbmat den sista tiden så det är inga favoriter för mig :P
Två personer jag ringer eller sms:ar nästan varje dag.
* Denis
* Mamma

Fyra personer som jag utmanar:
Kikki,  Jonna (missJH),  Zezze,  Tanya

Livlig bebis

Man kan ju lugnt säga att det är en väldigt livlig bebis jag har i magen denna gången. Många tror att denna kommer bli mycket mer livlig eftersom Colin var så lugn och lätt att ha att göra med i början, och jag tror nästan att det kommer stämma för det märks redan i magen :-). Det är helt otroligt vilka tydliga sparkar jag känner redan nu, och den sparkar ofta, flera tillfällen hela dygnet. Det är väldigt mysigt att man redan nu kan lägga handen på magen när man vill när man ligger ner och med största säkerhet få buffar tillbaka :-). Jag har inte behövt använda angelsounden på länge eftersom jag känner så mycket rörelser.

Idag är det lite finare väder ute, hoppas att solen tittar fram ännu mer senare på dan. Vid 13:30 ska vi till förskolan och förmodligen lämna Colin för första gången, får se hur det går för han har kommit in i en lite känslig period, vet inte om det beror på tänderna eller om det helt enkelt är att det är mycket som händer i hans utveckling just nu.

Har haft väääldigt smärtsamma sammandragningar de två senaste dagarna, de har ändrat karaktär på något sätt. Väldigt obehagligt och panodil hjälper inte :-(. Men nu är Denis ledig från kl 12 idag ända fram till nästa måndag så jag hoppas att jag får möjlighet att slippa bära så mycket som möjligt. Jag har märkt stor skillnad på när jag bär och inte bär, det är mycket lugnare med sammandragningarna när jag får ta det helt lugnt.


Fixa och dona

Idag ska Colin hem till sin mormor och sova där inatt. Han ska också följa med in och handla och hälsa på sin gammelmormor och gammelmorfar, hoppas de blir glada att se honom :-). Blir skönt med lite egentid här hemma, dels för att jag inte mår så bra och dels för att man kan få lite gjort.

Håller på att tvätta en massa och även att byta ut Colins 74 kläder mot strlk 80 i byrån. Hittade en massa solhattar i en utav lådorna som jag fått/lånat av släkten så det är jätteroligt att man har solhattar i olika färger till olika outfits :-). Blir väl att jag köper ett par färgglada bodys till honom på Ullared också. Behöver köpa några pyjamaser också för det fanns det inga, men det är också bra att köpa på Ullared för där kostar de bara runt 30:- styck.
Sen i eftermiddag ska Denis stapla en massa ved. Tyvärr kan jag inte hjälpa till eftersom jag får sammandragningar av det. Klossarna är större än vanligt också så de är tyngre än de brukar vara.

Läste att det ska bli 20 grader varmt till helgen, hoppas att det stämmer, då blir det att vara ute mycket och äta glass :-D.

Tjohoo

Nu är det tisdag och bara två arbetsdagar kvar innan Denis går på semester fram till v.17 börjar, härligt :-). Idag är det inte lika fint väder ute, verkar vara en sån där varannandag grej nu ;-). Det blev grillade fläskkotletter och potatissallad igår, så himla gott och Denis har börjat bli riktigt duktig på att grilla, köttet blev helt perfekt.

Idag är det bara en vecka kvar till Ultraljudet! Kan knappt bärja mig, ska bli så underbart att se den lill*. Jag har ju sett den innan, men det har ju varit akutbesök på grund av blödning i v.10 och sammandragningar för någon vecka sen och då får man ju bara en väldigt snabb titt. På Rutinultraljudet får man ju se allt i detalj i lugn och ro och få se hur den rör sig och vad den hittar på där inne :-). Hoppas ju som sagt också att vi får se könet, men om vi får veta så får vi se när vi avslöjar det för er ;-).

Det går vattkoppor på förskolan nu så vi får se om Colin får det, tur att både jag och Denis redan har haft det iaf och det är ju bra om Colin får det nu när han är liten, kanske liite dålig tajming just nu bara då vi håller på med inskolning men jag läste att det tar ca 14 dagar innan det bryter ut från smittodagen. Då hinner vi iaf förbi nästa vecka hoppas jag :-).

Magbild

Här kommer en magbild, nu syns det även med kläder på :-)


Och här kommer en härlig bild på Colin i sin nya body som han fick av R o M i födelsedagspresent :-)

Sol Sol Sol!!

Helt underbart med skinande sol och ganska vindstilla idag. Imorse var det lite halvkyligt när vi skulle gå till Öppna Förskolan men det räckte med vårjacka och en filt till Colin i vagnen, vinteråkpåsen har vi stoppat undan :-). När vi gick hem fick han ha på sig solkepsen. När vi kom hem tog jag ut lite leksaker till Colin och lät honom leka på altanen medan jag satt och åt en glass i solen, hur härligt som helst :-). Efter en halvtimme kröp han upp i famnen på mig och gnuggade ögon så jag gjorde en flaska till honom och den var uppskattad och gjorde att han somnade gott.

Idag är Denis iväg på Preparandutbildning till brandman nere vid Landskrona. Får se vad vi gör för mat ikväll men jag misstänker att det kanske blir grillade fläskkotletter och resterna från potatissalladen, *mums*. Igår tog Denis hem brandmanskläderna för att slippa köra om brandstationen på morgonen och så fick man ju se hur han såg ut i sin utrustning, min sexiga brandman ;-).


Söndag


Idag är det söndag och mulet ute. Inte kunde man väl haft sån tur så det kunde bli soligt idag också ;-). Hehe, får hoppas att det fina vädret kommer tillbaka imorgon iaf. Idag sov Colin länge, ända till 8.45! Han som vaknat så tidigt de senaste mornarna men nu sov han väldigt gott. Han var nog ganska trött efter gårdagens friska luft och sol och firande också.

Idag ska vi mest ta det lugnt, köpa lite gott och kanske grilla igen, det var så gott :-D.

Colins födelsedagsfirande

Colins tårta från hans 1-års firandeColin äter mat, jättegladColin äter sin första tårta

Idag firade vi Colins 1-årsdag med tårta och allt! Det var strålande fint väder så vi dukade ute och var ute hela dagen. Det var riktigt varmt så parasollet fick också komma fram och jag passade även på att sola magen lite som är kritvit, den hann säkerligen inte bli det minsta brun men det var skönt att sitta i solstolen och bara slappa en stund. Innan alla gästerna kom hjälpte mamma och pappa oss att få upp grinden till altanen så nu kan Colin krypa runt där ute fritt.

Tårtan var lite väl stor så vi passade på att bjuda grannarna på resten. Efter tårtan och lite fika och så så åkte gästerna hem, förutom Denis bror och hans flickvän så vi grillade fläskkotletter och kyckling, och hade pommes och potatissallad till. Riktigt gott men maten blev dock lite sen eftersom vi fick jaga grill och kött. När de kom till den ena affären i Markaryd skulle de precis stänga så de roffade åt sig en engångsgrill och lite korv, men alla var så himla sugna på riktigt kött så de åkte andra hållet in till Örkelljunga istället och köpte kött och en kolgrill på Coop så det blev ju riktigt god mat iaf :-).

Bebisen har sparkat för fullt idag, och nu känner jag inte bara av sparkarna utan även "sprattel" Känns som att hela magen bubblar och gungar ;-).
Ultraljudet blir nästa tisdag så det närmar sig med stormsteg och vi har planerat att ta reda på könet om det går att se ;-).
Gravid i v.18!


Nu går jag in i v.18 och har alltså gått 17 fulla veckor.
Kroppen: Nu är det vanligt med det rutinmässiga ultraljudet. Barnmorskan visar ofta hjärnhalvorna, magsäcken och det lilla hjärtat som slår snabba slag. Huvudet och lårets storlek mäts, med hjälp av dessa mätningar kan man på ett mer exakt sätt beräkna födelsedatumet som förkortas BF. Att man väljer just den här tidpunkten för ultraljud beror på att foster är relativt lika i storlek under denna period, foster kan sedan växa i snabbare eller långsammare takt.

Fostret: Huvudet är cirka 4 cm i diameter, medan fötterna är cirka 2 cm långa. Nu märker fostret om det är ljust eller mörkt utanför magen, även om ögonen är stängda. Fostret sväljer fostervattnet och kan till och med skilja mellan mammans intag av söt respektive besk föda. Om det är sött sväljer fostret mer vatten och om det är bittert så grimaserar det istället. Fostervattnet är naturligt sött och kroppen ser till att det innehåller rätt mängd av aminosyra, fettsyra, mjölksyra, citronsyra, salt, glukos, fruktos och sist men inte minst proteiner.

Soliga dagDet var otroligt fint väder när vi gick ner till förskolan, det blev att klä av både jacka och gallonbyxor på Colin, och så fick han ha solkeps. Han blev väldigt stolt när han fick den på sig, pekade på kepsen och sa "titta, titta". Likadant gjorde han när vi kom fram till förskolan för han skulle ju visa fröknarna också ;-).

Idag mår jag riktigt illa, har jag inte gjort på länge. Vet inte om det beror på stress/överansträngning, men nu ska jag iaf få vila så vi får hoppas att det blir bättre om en stund. Denis och Colin har åkt in till Helsingborg för att hälsa på Colins farmor. Bilden ovanför är från när de skulle åka och Colin vinkade hejdå till mamma :-).


Nu har bloggen fått sin rätta form och färg och jag är riktigt nöjd :-).


Sen ikväll när Denis kommer hem blir det lite glass och kanske en bra film och mys i soffan.


Fredag!

Äntligen är det fredag :-D. Så skönt och vädret håller i sig så det är helt underbart. Colin vaknar väldigt tidigt på morronen nu för tiden när fåglar och annat liv väcker honom :P. Är väl bara att stå ut ;-).
Idag ska Denis följa med till Förskolan på inskolningen och det ser jag fram emot. Tror det är bra för Colin att få ha med både mamma och pappa någon gång också och det är ju bra att personalen får träffa båda föräldrarna. Imorgon ska vi hämta en tårta som Denis var snäll att beställa speciellt för Colin, tar bild imorgon så får ni se ;-). Så imorgon blir det lite födelsedagsfirande för ettåringen här hemma och det hade ju varit underbart med fint väder då också så kanske man kan få ut utemöblerna.

Vad tycker ni om min nya design? Kan ju säga att jag är väldigt nöjd med den och får ge all credit till Design Siolia som fixat den till mig!

Tack :D

Tack för alla kommentarer, så får det gärna se ut lite oftare :-) Man blir ju mer inspirerad när man ser att ni läser :-).

Tessan: Haha, ja verkligen, hade varit väldigt roligt om han har rätt i att det blir en flicka, och Alice börjar ju faktiskt låta bättre och bättre i mina öron för varje gång jag hör det ;-). Vill också tacka för de fina klädpaketen jag får låna. Nu hittade jag en jättefin vårjacka som är i den storleken han har nu till våren så det är helt perfekt :-).

Känner väldigt tydliga sparkar varje dag, även på utsidan, inte lika tydligt där men det går att känna, längtar tills Denis lyckas känna något också, blir nog lite mer verkligt för honom då för han har nog inte riktigt förstått än att vi verkligen väntar en till ;-).

Fick vila hela kvällen idag från det att Denis kom hem från jobbet, var välbehövligt och hjälpte också lite för nu har jag inte lika ont i bäckenet som jag hade i eftermiddags. Ser fram emot en dag på förskolan igen imorgon då Denis ska följa med och vi kommer säkerligen vara ute igen i det fina vädret :-D.

Inte så långt kvar till Ultraljudet nu, 12 dagar bara, längtar MASSOR!!

Bebis räknare

Har nu lagt in en ticker som visar hur långt gången jag är, hur många dagar jag har kvar och hur bebisen ser ut just nu :).

Lägg gärna in en liten kommentar så jag vet att ni hängt med hit ;)

Bloggdesign

Denna bloggdesign hittade jag gratis på bloggsolutions.se

Magen

Magen växer på bra, är nu i v.17 och här kommer en bild från v.16Min mage i v.16

Välkommen till min nya blogg!