Operationstankar...

Jag tänker mycket på operationen som jag har framför mig. Både längtar och inte längtar. Längtar ju efter att få det gjort, och tiden efter när man kan köpa nya BH:ar m.m :). Men jag är suuupernervös in för själva operationen. Jag går igenom alla förberedelser helatiden för att jag inte ska missa något.

Innan operationen ska man till aopteket och hämta ut smärtstillande som man fått på recept och någon sorts descinfektionstvål som man ska skrubba hela kroppen med både kvällen och morgonen innan operationen. Tror jag ska köpa ett par skrubbvantar också så man verkligen är säker på att man får ordentligt rent precis överallt :). Jag vill ju minska risken för infektion under operationen så gott det går.

Jag ska även skriva en lapp som jag ska ha med mig där jag skriver om hur jag vill att resultatet ska bli ungeffär. Jag är annars rädd att jag kommer vara så nervös på operationsdagen att jag inte kommer veta eller kunna säga till läkaren hur jag vill ha det, så därför är det nog bäst att skriva ner det på lapp så man inte glömmer. Nästan som in för en förlossning ungeffär när man skriver ett förlossningsbrev ;).

Annat att tänka på är att ha med sig rena kläder, kanske någon tidning, laddare till mobilen och rena sängkläder ifall jag mår så bra så jag kan få åka hem till Betty och sova där natten efter. Eftersom kliniken är nere i malmö så är det en bra bit hemifrån om det skulle bli någon blödning, så därför ska vi isf sova hos Betty som bor lite närmre.

 

Sen är det lite andra saker att tänka på innan operationen och det är att inte ta några starka värktabletter eller mediciner en månad innan operationen (panodil och alvedon går bra), att inte röka en månad innan oparationen (det blir inte svårt för mig eftersom jag inte röker) och att inte dricka någon alkohol 2 veckor innan , inga snaps eller annat för mig på midsommar med andra ord :(. Jag är iof van vid att inte dricka på midsommar för förra midsommaren var jag gravid och midsommaren innan det var Colin så liten.


Kommentarer
Postat av: Betina

Du behöver ju inte ha rena sängkläder med till mig om ni kommer, jag har både rena extratäcken, kuddar och tillbehör ;)Och allt kommer gå bra, det är ju en procedur de sysslar med varenda dag!

2010-05-07 @ 17:16:31
Postat av: Frida

Har du fått den exakta tiden nu?Så himla kul.Det kommer att gå bra förstår att du är rädd men dem är helt underbara alla och tar väl hand om en.Lycka till än en gång.Kommer du på frågor som du undrar över är det bara att mejla mig.Ha det bra MVH Frida

2010-05-08 @ 10:16:52
Postat av: Svärmor

Det kommer att gå jättebra, jag är säker på det, hoppas du blir nöjd med resultatet :-)

2010-05-09 @ 19:28:23
URL: http://heidihofer.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback