Vecka 25

Idag går jag in i v.25

Nu börjar jag känna mig riktigt gravid på riktigt för bebisen gör sig påmind i princip helatiden :-). Igår gungade magen i vågor konstant på kvällen, var liksom nonstopp, vet inte riktigt vad den höll på med där inne ;-).
Magen börjar kännas lite ivägen när man ska ta sig förbi trånga utrymmen och man kan inte luta sig fram hur som helst utan att tänka sig för. Foglossningen gör dessutom att jag redan går som en anka och det ser ju lite dumt ut med min relativt lilla mage eftersom det är riktigt höggravida som brukar gå så :-P.

Graviditeten v.25:
Bebisen väger nu över 600 gram och är välproportionerad, men med tunn och ömtålig hud och ringa mängd underhudsfett. Hjärnan växer snabbt och bebisen börjar fylla utrymmet i livmodern. Den är ungefär 30 centimeter lång från hjässa till häl. Även om chanserna att bebisen skulle klara sig med rätt vård om den föddes nu är goda, så skulle de flesta läkare och barnmorskor göra sitt bästa för att förhindra en förlossningg i det här stadiet så att bebisen får fortsätta utvecklas på "vanligt" sätt.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback