Vecka 23

Nu går jag in i v.23 och det känns som en milstolpe eftersom det är förlossningen som gäller och inte längre gynakuten om jag skulle få regelbudna värkar eller andra akuta besvär. Där får man ju mer hjälp med sammandragningarna och de kollar med CTG kurva där de kan se hur starka värkarna är och hur ofta de kommer. Nu hoppas jag ju att det dröjjer många veckor innan jag behöver åka dit, men känns skönt att veta att man får bättre hjälp och även snabbare om det nu skulle behövas innan dess.

Graviditeten v.23:
Nu väger bebisen nästan ett halvt kilo, cirka 430 gram, är drygt 27 centimeter lång från hjässa till häl och har samma proportioner som en nyfödd bebis, om än lite spinkigare eftersom bebishullet inte utvecklats ännu. Innan detta sker, ser huden lite skrynklig ut, men bebisen lägger på sig lite varje dag nu. Läppar och ögon är formade, men iris (regnbågshinnan) saknar fortfarande pigment. Bukspottkörteln utvecklas stadigt.
Redan nu finns tandämnen i käkarna och det dröjer inte så länge innan bebisen är född och så småningom får sina fösta tänder.

Hittills har du förmodligen ökat i vikt med mellan 5,5 och 7 kg, men från och med nu kommer du att öka snabbare i vikt - räkna med strax under ett kvarts kilo per vecka. Det är vanligt och helt normalt att få sug efter specifik mat och ökade (men inte blodblandade)  flytningar.


Kommentarer
Postat av: En Mynta

Har sagt det förr, säger det igen; Det går så sjukt fort!! Och lite avis blir jag faktiskt. ;)

2009-05-11 @ 14:54:57
URL: http://enmynta.se
Postat av: en ung blivande mamma

Precis! Om jag hade fått fast jobb och sagt att jag var gravid kanske dom sparkat mig istället för någon annan? Visst, jag hade fått mer föräldrapenning men inte något att komma tillbaka till. Jag tror mest vissa släger till allt bara för att jag ska bli orolig.

2009-05-11 @ 15:16:01
URL: http://enbebisiminmage.blogg.se/
Postat av: Veronica

HejFin och mysig sida du har..vad får du de bilderna ifrån på magen med bebisen inuti...?

Själv e jag i vecka 24...

2009-05-11 @ 15:43:17
URL: http://virresblogg.blogspot.com/
Postat av: en ung blivande mamma

precis! Men hade hon trott att de va någon fara hade hon ju sagt detta :) det heter ciprofloxacin Bluefish :)

2009-05-11 @ 22:10:16
URL: http://enbebisiminmage.blogg.se/
Postat av: zezze

Visst känns de bättre. Vet sj hur de var att komma till gyn då jag sj hade problem med min graviditet. Ingen höjdare att vara inlagd där.

2009-05-12 @ 00:59:14
URL: http://www.zezze1.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback