Jobb och utbildning

Sitter och kollar runt på internet efter olika alternativ till jobb och utbildning. Ja, jag funderar redan på vad jag ska göra efter nästa mammaledighet ;-).

Det är ju så här att jag är barnskötare och känner inte att jag vill jobba på förskola hela livet. Jag kommer därför inte utbilda mig till förskollärare som jag först hade planer på när jag gick gymnasiet. Jag är nu helt inne på andra spår nämnligen socionom eller ekonom. Men det finns så många olika inriktningar och många olika typer av jobb där också, vilket är positivt på ett sätt men också negativt då man blir alldeles kluven ;-).

Jag tror det lutar mest åt en socionomutbildning då jag alltid tyckt om att sätta mig in i andras situationer, hjälpa och förstå. Känns som att det är något som skulle passa mig väldigt bra. Det negativa är att det inte direkt verkar finnas någon distansutbildning förutom uppåt i landet och det blir ju ganska långt att behöva åka in till Helsingborg varje dag i 3,5 år. Men visst, vill man så går det :-). Självklart tittar jag ju också på vad yrkena har för medellöner och inom dessa områden så är det iaf betydligt bättre än inom barnomsorgen o.s.v. Om jag ska utbilda mig i 3,5-4 år så vill jag ju gärna ha ett välbetalt jobb efter det.
Ja, det blir något att bita i och jag har ju några månader på mig att fundera över det, men samtidigt så går 1 år väldigt snabbt så därför är jag ute i god tid med mina planer :-).


 

Kommentarer
Postat av: Colins mormor.

Härligt att du kikar vidare på din framtid. Förstår att det är en djungel med utbildningar och att det tar tid att kolla upp vad som passar dig :) Vill samtidigt passa på att önska er en trevlig pingsthelg :) Kram

2009-05-29 @ 11:44:21
Postat av: jenny

svar: oj inte förrän vecka 25!! hoppas jag inte behöver vänta så länge, jag vill ju ha en bebiskula redan nu! =)

2009-05-29 @ 12:00:00
URL: http://jennyslife.blogg.se/
Postat av: Kristina

Det är inte alls jobbigt å åka till HBG... Men du kommer bli tvungen att kunna ta dig till ÖA om morgnarna för att ta dig in dit, för bussarna går inte från Fagerhult. Att socionomutbildningen inte går på distans är för att det inte hade gått, det är så mkt gruppövningar, grupparbeten och andra grejer du inte kan få ut genom distans.

Men utbildningen ger mycket, och jag trivs på den.

2009-05-29 @ 22:33:56
URL: http://lovelymelovelyyou.bloggagratis.se
Postat av: kikki

Jag vill också utbilda mig till socionom :) verkar kul! =)

2009-05-31 @ 12:17:27
URL: http://kikkiiii.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback