Gravid v.24

Ny vecka igen och idag har jag gått in i v.24, helt otroligt vad fort tiden går ändå ;-).

Bebisen väger nu strax över ett halvt kilo och är nästan 30 cm lång från hjässa till häl. Hörseln är välutvecklad och den kan höra din röst (som under vatten), dina hjärtslag och de mullrande, gurglande och kurrande ljud din mage och tarm gör. Höga ljud som bebisen ofta hör inne i livmodern, t ex hundskall eller dammsugaren, kommer förmodligen inte att låta otäcka efter födseln.

Din bebis hörsel fortsätter att utvecklas och lungorna håller på att förbereda sig inför livet utanför. Den sväljer fostervatten, men kommer förmodligen inte att bajsa förrän den är född.

Om din bebis skulle födas så här tidigt, skulle den ha goda utsikter att klara sig (ca 85%) förutsatt att den fick rätt vård. Medicinska och teknologiska framgångar har medfört att 24 veckors bebisar kan fortsätta utvecklas tillfredsställande utanför livmodern om de föds för tidigt. Du kanske börjar känna dig klumpig och ovig nu när din tyngdpunkt förflyttat sig. Tandköttet blöder eventuellt när du borstar tänderna och du kanske har fått knoppnavel? Sådant kommer att gå tillbaks till hur det var förut efter förlossningen.

Kommentarer
Postat av: kikki

Ja, det är kanske bäst jag köper med mig en daimstrut. Jag blir verkligen världens surkärring om jag inte får det jag är sugen på, men man bara MÅSTE HA ibland ju ;D

2009-05-18 @ 15:52:41
URL: http://kikkiiii.blogg.se/
Postat av: Anonym

Vad mysigt :D Imorn är det min tur att gå in i vecka 24a..känns underbart:D

2009-05-18 @ 16:18:11
Postat av: Carro

Shit vad tiden går fort :) Snart är bebben här :)

2009-05-18 @ 18:53:11
URL: http://norbergcaroline.blogg.se/
Postat av: Em, 15 år och gravid med tvillingar.

Är i vecka 31 snart. (Byter vecka på onsdagar)

2009-05-18 @ 19:27:36
URL: http://ellamarie.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback