Vecka 28

Vecka 27 är nu helt avklarad och jag har gått in i v.28 och även i tredje trimestern. (Graviditeten delas upp i 3 trimestrar). Nu när man gått in i tredje trimestern så känns det verkligen som att man räknar ner. Och snart kallas man även höggravid. Det tog rätt lång tid innan jag kände mig höggravid med Colin, men det är inte långt ifrån nu :P.

Nu väger bebisen ungefär 875 gram och är knappt 37 cm lång från topp till tå. Ögonen öppnar och sluter sig, bebisen sover och är vaken på regelbundna tider och den kanske suger på fingrarna eller tummen.
En del experter tror att bebisar börjar drömma vid ungefär 28 veckor. Vad skulle de drömma om? Ingen vet helt säkert, men hjärnan är mycket aktiv även denna vecka. De karakteristiska vecken börjar uppstå på dess yta och mer hjärnvävnad formas.


Om du känner rytmiska fosterrörelser nu, kan det mycket väl vara hicka - vanligt denna vecka och under resten av graviditeten. Anfallen av hicka brukar inte vara så länge och går över av sig själva. Din bebis fortsätter att andas in vatten snarare än luft.
Nu når livmodern din bröstkorg, vilket kan göra dig andfåddd, om du inte redan är det. Från och med nu och under de sista tre månaderna är det inte ovanligt att drabbas av kramp i benen, hemorrojder, åderbråck och klåda på magen.


Den där hickan är väldigt typisk så det stämmer väldigt bra in här iaf. Även att jag börjat bli mer andfådd och det märks extra mycket när sammandragningarna kommer, då känner jag tryck mot lungorna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback