Sen avnavling

Carro- Jag kunde inte kommentera i din blogg så jag ger dig svaret här istället. Tänkte det kan vara värt att dela med sig av informationen till andra också :-).

Sen avnavling har blivit mer vanligt i sverige då det är riktlinjer som gäller nu. Men vissa sjukhus kör fortfarande på tidig avnavling. Därför är det viktigt som förälder att tydligt visa att det är sen avnavling  som gäller vid dens förlossning.

Sen avnavling innebär att man väntar med att klampa (klämma) och klippa navelsträngen tills den pulserat färdigt. D.v.s tills barnet har fått så mycket blod från moderkakan som möjligt. Om man klampar och stryper blodtillförseln för tidigt så förlorar barnet en stor del av sin blodmängd och går då miste om både syre och en massa viktiga antikroppar m.m.

Mer ordentlig fakta och information kan ni få HÄR

Angående pappas gissning så har han sagt att det blir en FLICKA :-)
Jag har tidigare under graviditeten haft en stark känsla av att den är en flicka, men nu har jag ingen aning längre, så det blir spännande att se :-)

Kommentarer
Postat av: Lizette

Carina (blivande svärmor) har berättat om en kille som friade till sin tjej precis minuterna efter kejsarsnittet när de höll i sin dotter (de hade redan en son).. De kanske är lite annorlunda om det blir ett akut kejsarsnitt, men det är nog bara om det är akut för barnets eller din del..

2009-07-26 @ 22:34:58
URL: http://lizettesliv.blogg.se/
Postat av: DINA

Jättefin bakgrund du har på bloggen och väldigt fin bild på headern :)

2009-07-26 @ 23:44:22
URL: http://missdina.blogg.se/
Postat av: Mamma Annelie

Vi får se Carro om din far har rätt ännu en gång isåfall blir det det 8:e barnet han gissar rätt på i vår släkt. Riktigt kul faktiskt :)

2009-07-26 @ 23:49:54
Postat av: Carro

sv: Tack för svaret. :) Då ska jag minsann också göra så :D Vette sjutton vad det är för fel på min blogg :S

2009-07-27 @ 11:03:53
URL: http://norbergcaroline.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback