Vecka 38

Idag har jag gått in i vecka 38 och har alltså gått 37 fulla veckor vilket innebär att bebisen är färdigbakad och får titta ut när den vill :-).

20 dagar kvar till beräknad födsel!

Igår hade jag riktigt ont. Tror att foglossningssmärtorna gjorde förvärkarna värre än vad de behövde vara. Blev bättre efter 2 panodil och vila i sängen på kvällen, tog ganska lång tid att somna på grund av smärtorna, men när jag väl somnat så avtog smärtorna.

Har en del att göra här hemma idag, dammsugning, tvätta en vittvätt, gärna torka golven och diska också. Men vet inte hur mycket jag vågar göra, vill gärna vänta några dagar till innan man riskerar att sätta igång förlossningen. Känner mig inte helt redo än med tanke på förkylningen som inte är helt borta än. Och med tanke på att Colin vägde ganska lite när han föddes så är det ju bra om denna får en vecka till att lägga på sig iaf, även om jag tror att denna är lite större än vad Colin var :-).

Information om denna veckan från babycenter.com
Bara två eller tre veckor kvar! Denna vecka tappar din bebis den duniga kroppsbehåring som kallas lanugo och det vaxliknande lager som skyddat huden och som kallas vernix caseosa. Din bebis sväljer båda substanserna och de kommer sedan att ligga kvar i tarmen till födseln där de bildar den svartgröna avföring som kallas barnbeck (mekonium).

De sista veckorna kommer du förmodligen att känna dig som en ganska rastlös flodhäst. Försök trots detta att vila så mycket som möjligt, även om du har svårt att sova - du kommer att uppskatta det efter förlossningen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback