Turbulent dag

Det blev en ganska turbulent dag igår. Vi åkte in som planerat och Betty var snäll och passade Colin här hemma. Det tog lite tid innan vi fick komma in och sen kollade de ctg-kurvan som faktiskt såg ganska bra ut, inga starka värkar men det var en del aktivitet i livmodern. De kände på magen och sa att bebisen ligger fixerad med huvudet ner. Jag blev helt paff för Colin fixerade aldrig sig, och jag trodde verkligen inte att denna skulle göra det eftersom det är andra barnet och för att den låg helt rörlig för bara en vecka sen. De kollade om jag öppnat mig något och det hade jag inte. Men när de hade kopplat bort ctg-kurvan och jag skulle vänta på att få värktabletter så fick jag en rejäl förvärk som gjorde fruktansvärt ont. Sen tog det ett tag till, kanske 20 min innan nästa kom.

Sen blev vi inflyttade till ett förlossningsrum så jag kunde ligga i en mjukare säng, och där kollade de sänkan på mig och så fick jag vatten att dricka för att kunna lämna urinprov. Fick även en panodil, och en starkare värktablett. Efter det började jag få fler värkar, och de gjorde verkligen riktigt ont. De kom med ca 3-4 min mellanrum. Barnmorskan visste inte riktigt vad hon skulle göra och gick och rådfrågade en läkare om hon kanske skulle ge mig en bricanylspruta, men de kom fram till att jag inte skulle få det eftersom de låter förlossningen löpa om det sätter igång på riktigt, de stoppar alltså ingenting nu.

I urinprovet hittade de en del vita och misstänkte att jag har urinvägsinfektion, och skickade på odling. Och så fick jag antibiotika utskrivet så jag kunde börja behandla direkt i hopp om att det så småningom ska minska värkarna. Fick med mig en till starkare värktablett hem som jag kunde ta innan jag lägger mig.

Väl på väg hem i bilen drar det igång ordentligt, värkarna kom med 3 min mellanrum och det tryckte kraftigt neråt. När vi inte var långt hemifrån blev jag faktiskt riktigt orolig för det kändes som att förlossningen satt igång på riktigt. Men vi fortsatte köra hem för jag ville prova lägga mig i ett bad. Så när vi kom hem gick jag på toa och sen ner i badet och där lugnade sig värkarna rätt snabbt. Badade en stund och sen försökte jag vara så stilla som möjligt resten av kvällen så det inte skulle dra igång igen. Har varit lugnt under natten också.

Kommentarer
Postat av: madde

skönt att allt var bra och den lugnade sig igen,kram

2009-08-15 @ 11:18:11
Postat av: Mamma Annelie

Vad skönt om det ändå hade satt igång så att du slipper dras med dessa förvärkar och din foglossning.

Din bebis vill nog snart titta ut ;)

2009-08-15 @ 11:26:39
Postat av: Martina

Hejsan, lust att följa varandra via bloglovin? I så fall skriv tillbaka till mig när du lagt till mig så lägger jag till dig :)

Ha en bra dag :)

2009-08-15 @ 12:48:31
URL: http://miniimartina.blogg.se/
Postat av: Caroline.

OJ här händer det grejer när man inte tittat in på någon dag ser jag. Hoppas att allt är bra med dig, om än omständigheterna. Bebisen kommer nog vilken dag som helst. Lycka till med allt.

2009-08-16 @ 14:05:51
URL: http://freijasmamma.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback