Vecka 20

Nu går jag in i v.20 och halva graviditeten har gått!
Helt otroligt vad fort tiden går egentligen. Bebisen sparkar för fullt varje dag och jag känner när den vänder sig och trycker. När jag tog ett varmt bad igår för att minska sammandragningar så började den sparka som en tok. Har läst att det inte blir varmt för den lill* i magen när man badar varmt men nu blir jag osäker, gick iaf upp efter en liten stund för jag fick ingen lugn och ro iaf ;-).

På kvällen när jag låg i soffan var det full fart i magen igen och då fick Denis känna för andra gången. Han kände första gången i v.18 men nu kände han ännu tydligare och fler sparkar dessutom :-).

Här är lite fakta om vad som händer i graviditeten just nu:
Bli inte förvånad om du blir tröttare nu. Du kommer att växa snabbare under kommande veckor och det kan vara bra att sakta ned på tempot. Det kan också börja bli dags att ta dig en titt på bra midjeresårer - eller varför inte sådana man kan utöka sina vanliga byxor med? Om du kan och vill kan det vara skönt att ta en tupplur framåt eftermiddagen. Din bebis hörsel fortsätter att utvecklas och den håller på att lära sig känna igen ljudet av din röst. Anlagen till din bebis mjölktänder är redan färdiga och det som så småningom kommer att bli vuxentänder håller redan på att formas bakom dem. 


Nu utvecklas sinnena fort. Nervcellerna för de olika sinnena - smak, lukt, hörsel, syn och beröring - utvecklas nu i sina respektive områden i hjärnan. Produktionen av nervceller saktar av när existerande nervceller blir större och etablerar mer komplicerade förbindelser. Du som väntar en flicka kan tycka det är intressant att veta, att hon nu har ungefär sex mijoner ägg i sina äggstockar, vars antal kommer att ha sjunkit till cirka en miljon vid födseln.


Nu har du säkert känt din bebis röra på sig. Ibland kan det hända så mycket därinne att det är svårt att sova. Din bebis kommer att vara mycket aktiv de kommande tio veckorna, tills det börjar bli för trångt i livmodern


Kommentarer
Postat av: Sandra

Hittade precis hit.

Kolla gärna in min blogg =)

2009-04-20 @ 12:58:54
URL: http://nothingcomparestoyou.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback